Vraag & Antwoord

Anders (software)

hulp bij Excel gevraagd

Anoniem
None
3 antwoorden
 • ik zal beginnen met wat ik heb:

  ik heb 2 werkbladen: klanten en waardering
  * klanten = 2 kolommen(klanten(6 tankstation) en cijfer)
  * waardering = een soort enquette waar vragen worden beantwoord en met die antwoorden een getal wordt berekend dat in cel L19 komt te staan. in cel C3 is een keuzelijst gemaakt waar een klant wordt gekozen. dit zijn dezelfde klanten als in kolom A van het werkblad klanten.

  nu wil ik dat het resultaat van cel L19 achter de juiste klant (in de kolom 'cijfer') op het werkblad klanten komt te staan.

  daartoe heb ik de formule: =ALS(waardering!C3="Avia";waardering!L19;"") in kolom B van werkblad klanten gezet. zodra ik nu op het werkblad waardering in het keuzemenu Avia kies en de vragen invul, komt het berekende getal ook op het blad klanten achter de klant Avia te staan. werkt dus….

  maar ik wil deze getallen ook bewaren. want zadra ik nu opnieuw de vragen ga beantwoorden en kies klant Total dan verdwijnt het cijfer van Avia

  hoe kan ik de berekende gegevens bewaren, zodat ik telkens opnieuw voor een endere klant het cijfer kan bereken en dit ook achter de juiste klant komt te staan? (ik wil van ieder klant dus de vragen beantwoorden op het werkblad waardering en de resultaten hiervan bewaren op het blad klanten)

  wie kan me helpen?

  alvast bedankt
 • Als je de regels dateert kun je met Autofilter en SUBTOTAAL() over de gewenste gegevens beschikken-regel per interview per station per datum-. Voor de waardeplak die je blijkbaar wenst is vb-bla benodigd(bekend onderwerp-nog niet gezocht :oops: - ).

  :oops: Wiep Corbier heeft al gereageerd http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=69972

  (Deze titel is wat duidelijker excel)

  Fl heeft een boekie over Access gekocht :D :P 8) !!!!!!!!!!!!
  (na twee jaar verplicht gebruik…)
  leest dat het niet zo moeilijk is als gedacht…

  Wiep: Als je een newb gewoon een keer uitlegt (online) hoe die zo'n databeesje bijelkaar klikt/typt, is dat nuttiger als alleen die magische 6 letters iedere keer uitspuwen…
 • http://home.hccnet.nl/w.bauhaus/Forums.htm

  Ik heb op bovenstaande url een voorbeeldje gemaakt.
  (dmv een macro)

  Succes

  Wim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.