Vraag & Antwoord

Anders (software)

autocad 2000/2002 expert gezocht

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ben bezig met een cursus autocad 2002 m.b.v. het boek Ir R Boeklagen autocad 2000 en 2002

  op de pag201 van autocad 2002 opdracht 6 en pag 189 van autocad 2000 opdracht 7 staat de vlgde opdracht

  In de vlde afbeelding komen vrijwel alle mogelijkheden aan bod om in autocad een cirkel te maken. Maak deze afbeelding volgens het onderstaande plan.
  1 teken de hartlijnen
  2 het middelpunt v 2 cirkels valt samen met het snijpunt v/d middellijnen. De diameter zijn resp. 30 en 180
  3 De grootste cirkel snijdt de middellijnen op 4 plaatsen, dit zijn de middelpunten v/d vlgde 4 cirkels die u gaat tekenen. De straal van deze 4 cirkels is 15
  4 Tussen de vijf cirkels met resp. 30 als diameter grenzen 4 cirkels. Denk aan de optie Draw>cirkel> tan,tan.tan.
  5 De 4 kleinste cirkels grenzen aan de 4 grote cirkels. De diameters zijn 3 mm. Denk hierbij aan de optie Draw>cirkel>tan,tan, radius

  zie voor figuur het boek

  thanks
 • Ja??? En???
 • Er staat precies uitgelegd wat je moet doen. Dit is een oefening, geen vraagstuk. Dit heeft niks met expertise te maken, dit is basiskennis.
 • Gerben bedankt voor je reactie maar zoals je kunt lezen vraag ik hier dus om uitleg voor mij is vanag punt 2 niet duidelijk. Waarschijnlijk is het voor jouw wel duidelijk als het zo simpels is zou je dan zo vriendelijk willen zijn om hier het hier middels een plaatje te laten zien
 • Kom je er met het figuur in het boek niet uit?


  1/2. Anyway. Je hebt dus 2 hartlijnen die een kruis vormen. Je tekent 2 cirkels die hun centrum op het snijpunt van die hartlijnen hebben (dat is dus stap 2).


  3. De cirkels hebben 4 snijpunten met de hartlijnen (boven, onder, links, rechts). Op die snijpunten plaats je dus een cirkel (4 in totaal dus).

  4. Er staan nu dus 5 cirkels getekend met een diameter van 30 mm (1 cirkel in het centrum en 4 daaromheen). Het is dus mogelijk om tussen die verschillende cirkels nog eens een aantal cirkels te plaatsen.


  5 zie ik zo even niet, maar daar kom je met het figuur wel uit…

  Dit is niets autocad-specifieks hoor. gewoon wat logica
 • Zoals ik al dacht, het is vrij simpel. Alleen punt 5 is ambigu, kun je op meerdere manieren doen. Ik heb ze aan de 'buitenkant' gedaan, maar je kunt ze nog op drie andere plaatsen neerzetten. Maar maakt voor de oefening verder niet zoveel uit. Overigens kun je de 4 middelgrote cirkels ook anders tekenen met deze aanwijzingen, bijvoorbeeld een of meer 30mm cirkels erbinnen.

  [img:e5946536e7]http://members.home.nl/weballey/drawing.gif[/img:e5946536e7]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.