Vraag & Antwoord

Anders (software)

Spel ontwikkelen voor idealistisch project

Anoniem
see_the_code
5 antwoorden
 • Ik ben een C.D. aan het ontwikkelen met als onderwerp het tropische regenwoud.
  Doel is mensen bewust te maken van de gevaren van het grootschalig kappen van bomen en vernielen van de natuur
  Op deze C.D. komt muziek gedichten en videoclip
  De vraag hier is of iemand ervaring heeft met het ontwerpen van een spel
  Het spel moet op simcity in het klein lijken met buldozertjes bomen en windmolens etc. Kap je bomen dan geeft een grafiek aan dat je minder zuurstof hebt op aarde, plant je bossen meer zuurstof. Als je demonstreert is de kans groter dat het beter gaat etc. etc. :roll:
  Wie helpt mij dit spel te ontwikkelen
 • Lijkt me vrij ambitieus. Bij mijn weten zijn dat soort spellen er al wel. Ooit een keer iets tegengekomen als Simearth, wat min of meer deed wat jij beschrijft.
 • Een spel ontwikkelen dat zelfs maar in de buurt komt van SimCity kost een enorme smak geld. Dat zou ik vergeten. Scharrel liever een Flash- of Shockwave-expert op oid. Een geinig spelletje is daarin wel te maken. Maar vergis je niet - een spel zoals jij je dat voorstelt is een groot project. Spelontwikkelaars die dergelijke spellen maken hebben meestal budgetten waar je een aardige speelfilm voor kunt maken - en dan praten we Hollywood-budgetten. Zelfs voor een sterk vereenvoudigde versie heb je een heel team nodig. Kijk voor de gein eens naar de credits-list van een willekeurig spel dat je in je kast hebt staan, dan weet je wat je vraagt…

  Hou het simpel. Denk liever aan een spel dat lijkt op die oude LCD-spelletjes, zoals frogger etc.
 • Hmm.. een universiteit in duitsland heeft ongeveer hetzelfde gedaan, maar daar was het doel het vergeer goed begeleiden - misschien even ijken? Het spel heet Mobility, ik kan de link even niet vinden :)
 • http://www.mcli.dist.maricopa.edu/proj/sw/games/simearth.html

  http://www.google.nl/search?q=simearth&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.