Vraag & Antwoord

Anders (software)

excel vraagstuk

Anoniem
Aimable
3 antwoorden
 • Ik wil een kassa toets onderleg vel in excel na maken. Het is gemaakt in
  excel en bestaat uit 100 cellen , gelijkmatig van grootte en breedte. In elke cel moet een artikel komen (bijv. koffie,fris , gebak e.d.) belangrijk is dat elke cel links boven een nummer heeft. Oplopend van 1 tot 100
  (het werkblad is 9rijen en 12 kolomen) Nu lukt het me wel om de tekst van de toets mooi gecentreerd te krijgen, maar om nu in de zelfde cel ook nog links boven een nummer te krijgen, lukt mij niet. Welke excel expert wil mij alstublieft helpen?
  De nummering heb ik nodig ivm programeren van de functietoets.

  Alvast hartelijk bedankt.

  Jeepee
 • Je kunt (de inhoud van) een cel niet én centreren, én links uitlijnen. Volgens mij zijn er dan twee mogelijkheden voor wat jij wilt:
  - Maak extra cellen aan. Waarom niet? Dat werkt wel zo makkelijk (automatisch doornummeren!), Excel heeft er zat, je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt, en je ziet er niks van bij het printen, mits je zelf de randen goed aangeeft.
  - Je kunt eventueel, als je het echt zo wil, met Alt-Enter een (of meer) harde return(s) binnen een cel geven. Daarna moet je dan de rest zelf 'centreren' door spaties aan te brengen. Ik raad dat af - echt mooi wordt het nooit - maar het zou kunnen.
 • Linksboven lukt me niet.
  wel gecentreerd erboven.
  menu: opmaak => celeigenschappen => uitlijning
  terugloop aanvinken
  toets ALT en ENTER geeft een nieuwe regel in de cel.

  Anders 2 regels per kassatoets reserveren
  bovenste links uitlijnen
  en onderste centreren.

  Wim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.