Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partition Magic kan partitie niet verkleinen.

Anoniem
no_name
6 antwoorden
  • Partition Magic kan de F partitie niet verkleinen of vergroten. Wanneer ik instel hoeveel kleiner F:\ moet worden vraagt Partition Magic om een reboot en gaat dan aan de slag met het verkleinen, wanneer het is voltooid geeft het een error en vervolgens is er niks gebeurt. Met de andere Partitie's werkt het wel. En ik heb ook genoeg vrije ruimte op de F:\ gemaakt, om te verkleinen. Hoe los ik dit op?
  • Bij elke error noemt PM een foutnummer. De meeste fouten ontstaan door diskerrors, dus: eerst een scandisk uitvoeren en dan pas met PM aan de slag. Wat het foutnummer betreft: kijk hier voor de betekenis van de foutnummers.
  • Helaas geen foutmelding maar een complete crash, ik moet de PC uitzetten om opnieuw te starten. Misschien moet ik service pack 1 van XP maar eerst installeren.
  • Misschien is op een andere manier te werk gaan: eerst zeggen welke partitie je wil uitbreiden en dan aanduiden dat ie dit moet wegnemen bij F.
    Maar eerst zeker een scandisk doen van heel je harde schijf.

    Marc
  • Nee zodra ik de C schijf aanklik loopt de pc vast, bij uitgebreide controle geen fouten. Kan het soms zijn dat Partion magic 80gb niet aankan?
  • De XP versie die ik geinstalleerd had was een developers versie (MSDN library) en nog niet de volledige versie. Dus snel mijn originele home versie geinstalleerd en voila alles werkt naar behoren. Ook nog op NTFS geformateerd en dat is volgens mij ook een behoorlijke snelheids winst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.