Vraag & Antwoord

Anders (software)

Microsoft Office of StarOffice???

Anoniem
Edmond Varwijk
5 antwoorden
 • Dag allemaal,

  Sinds enige tijd is het bijna gratis pakket van StarOffice van Sun in opkomst. Ik wil graag jullie mening weten als jullie ervering hebben met dit pakket, omdat ik er over denk om over te gaan van Office van Microsoft naar Staroffice. Ik wil het gaan overwegen in te voeren in een klein bedrijf met ongeveer 16 medewerkers. Is dit aan te raden of kleven er nadelen aan dit pakket???

  Graag jullie reacties!!!

  Kraai
 • Ken Star Office niet, maar is het wel fijn dat er concurrentie komt voor Bill Gates. Dell en HP gaan hun pc nu standaard voorzien van CorelPerfect.
  Dan kan je kiezen uit 3 office pakketten.

  Je moet rekening houden met uitwisselbaarheid van documenten, spreadsheets etc die je in je berdijf gebuikt
  'Documenten zal geen probleem gaan geven, maar gebruik je ingewikkelde spreadsheets die je uitwisselt met andere bedrijven, dan moet je daar naar kijken als het goed blijft gaan
 • Met starroffice kan je word en exceldocumenten openen. Of je documenten gemaakt in staroffice ook met het Gates-pakket kan openen weet ik niet.
 • Uitwisselbaarheid is bij mijn weten niet zo'n probleem. Kun je ook checken door eens wat ingewikkelde documenten over te zetten. Denk ook aan gearchiveerde documenten.

  MSoffice macro's werken niet in Staroffice. Als je die (veel) gebruikt, zul je die dus opnieuw moeten maken.

  Laat hier eens weten wat je ervaringen zijn. Het kan jou (en anderen) bakken met geld schelen. MSoffice is nou niet bepaald goedkoop.
 • Staroffice moet je voor betalen, Openoffice (openoffice.org) niet :D (is verder hetzelfde, behalve dat openoffice onder de gpl valt)

  In mijn ervaring kan M$ office niet met star/openoffice documenten om - dus het is niet handig om te gebruiken als je bv veel documenten uitwisselt. Als stand-alone is het verder heel bruikbaar

  Oja - voordat ik het vergeet- WANNEER LEREN MENSEN NOU EENS OM BESTANDEN IN EEN MEELTJE IN .RTF (Rich Text Format) OF .TXT (Tekstformaat) TE ZETTEN? (moest ff woede van de afgelopen 5 jaar kwijt)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.