Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

scannerproblemen

Rob The Great
8 antwoorden
 • op mijn nieuwe computer met windows xp wil ik mijn scanner scanjet 3300 c aansluiten. De scannersoftware die ik heb is voor win 98. Heb dus de betreffende software proberen te downloaden( ik dacht sj 650.du) anderen zeggen sj 650 du.exe (die kan ik niet vinden). Kortom ik kan nu wel foto's scannen, dat zit kennelijk in het xp programma, maar geen tekst. Wie kan helpen?

  Hannie van Eck
 • hiervoor heb je doorgaans andere software nodig (OCR)
  maar met iedere scanner kun je toch gewoon een kopie maken?
  kwaliteit overigens matig en duurt ook lang met jouw scanner (heb dezelfde :wink: )
 • Welke heb je gedownload ? De "grote" of de "kleine" driver?

  Het bestand sj649mu.exe is de update die bedoeld is voor gebruikers die een upgrade uitvoeren van Windows 98, 2000 en Me. De update kan alleen worden uitgevoerd op Windows XP.


  Dit staat bij het bestand sj650du.exe:

  [i:a7154eee2f]Dit is de volledige scansoftware voor de 3300c serie scanners. Met deze software wordt de vorige sj650xx.exe vervangen, waarmee bij sommige systemen installatieproblemen voorkwamen. OPMERKING: Deze download bevat geen software van derden. Waarschuwing: Het downloadbestand is vrij groot. Afhankelijk van het soort verbinding en de snelheid van uw modem, kan het uren duren voordat het downloaden van het bestand is voltooid. Selecteer het bestand dat u wilt downloaden naar uw systeem. Klik het bestand met de muis aan. In het dialoogvenster 'Opslaan als' wordt u gevraagd de map (subdirectory) te selecteren waarin u het gedownloade bestand wilt opslaan. Zodra het bestand is gedownload, klikt u op het bestand zodat de software wordt gedecomprimeerd, waarna de update automatisch wordt geïnstalleerd. [/i:a7154eee2f]

  hierbij de link: ftp://ftp.hp.com/pub/scanners/software/sj650du.exe

  Er staat bij dat er geen software van derden bij zit. Normaal om tekst te scannen gebruikt men OCR software van bv Omnipage. Kijk eens op de installatie cd van de scanner en probeer eens om ALLEEN Omnipage te installeren. Waarschijnlijk kun je daarna wel normaal tekst scannen.


  MicroHerz
 • bedankt voor jullie antwoorden, misschien probeer ik het nog wel en keer. Ik heb nu de scanner weer aangesloten op de oude comp. war hij prima werkte. Een beetje een zwaktebod, maar ik was het een beetje zat.

  groet Hannie
 • [quote:e4b55642c1="hannievaneck"]bedankt voor jullie antwoorden, misschien probeer ik het nog wel en keer. Ik heb nu de scanner weer aangesloten op de oude comp. war hij prima werkte. Een beetje een zwaktebod, maar ik was het een beetje zat.

  groet Hannie[/quote:e4b55642c1]

  Hoi Lotgenoot,
  Ik zit met het zelfde probleem. Maar hier een paar tips, die bij mij niet geholpen hebben, misschien bij jouw wel.
  Verwijder eerst alle oude software van de HP. En installeer dan volgens de handleiding die je bij de scanner hebt gekregen. Dus eerst software en dan pas de scanner aansluiten. wat ook belangrijk is, dat je de software op de C-schijf zet. Opdracht van HP.
  Maar zoals ik zeg bij mij werkt het nog niet. En ik ben het nu ook een beetje zat.
 • bedankt Rob. Het is altijd prettig te weten dat er meer mensen met hetzelfde probleem worstelen.
  Ik scan nu op de oude comp. en dat gaat probleemloos, dus voorlopig vind ik het prima.
  Ik heb alleen nog wat last van de software die ik gedownload heb nl. sj 650 du die iedere keer verschijnt om wat onduidelijke upgrade werkzaamheden te verrichten. De scanner is echter afgevoerd van deze comp. en de software ook voorzover ik het kon verwijderen, maar er blijven nog wat bestanden staan die niet te verwijderen zijn volgens de informatie, nl. setup exe executable , hp update en cpe update.dll.
  Als iemand weet hoe die te verwijderen dan hou ik me aanbevolen.

  groet Hannie
 • Hier komt het antwoord voor jouw probleem. Is bekend ook bij HP.

  -Klikk met de rechtermuisknop op Deze Computer
  -Ga naar eigenschappen
  -Klik op het tabblad Hardware
  -Klik op handtekening verificaties
  -Hier kun je lezen wat je met dit boodschappen doet. Je kunt het negeren, laten waarschuwen of zelfs blokkeren. Je dient in dit geval voor negeren te kiezen en eventueel dit als standaard in te stellen.
  -Klik darna op OK, sluit alles af en herstart de pc.

  De boodschap zal verdwenen zijn.

  Dit is wat HP mij gestuurd heeft. Dus ik hoop dat het bij jou ook werkt. :)
 • bedankt Rob,

  ik had al een andere weg gekozen, ik was met systeemherstel teruggegaan tot voor het downloaden van de software en in mijn geval was dat een goede oplossing want de irritante mededelingen waren ook weg. Maar het is goed te weten dat het eigenlijk op deze manier moet. Ik heb het meteen veranderd.

  groet Hannie

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.