Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zelfinstallerende Windows XP

Anoniem
E gozeling
11 antwoorden
 • De uitleg in de cursus was erg duidelijk, en dank u ook bij deze, daar er hier altijd handige tips worden gegeven :-), nu er is 1 mankementje aan, en dat is ook dat wat ik zoek.

  Je kan inderdaad ook inderdaad vanuit de cdrom laten starten, maar hoe doe ik dat als er verschillende computers zijn met elk een verschilllende cd-rom letter?

  bijvoorbeeld: in het antwoordbestand zet ik dat deze moet starten vanuit drive F:, maar als ik dan deze wil installeren op een computer met driveletter H:, dan werkt het antwoordbestand al nietmeer, hoe kan ik ervoor zorgen dat dat wel mogelijk is?

  Net hetzelfste als ik een opstartcd wil maken, ik zou zoiets willen maken zoals de cd van Windows 98 dat doet, alleen wil ik een zelfgemaakt opstartcd maken, waar ook automatisch de cd-rom driver wordt ingeladen, en zodat deze cd ook werkt op computers met verschillende driveletters. kunnen jullie mij uit de nood helpen?

  Bedankt alvast op voorhand
  Greetz,
  Firestorm Commander
 • Het verhaal van die cursus begrijp ik niet helemaal (hoezo cursus?), maar elke PC herkent automatisch de CD-speler. Of die nou D of F heet, maakt niets uit.
 • jazeker herkent deze dat, maar ik bedoelde, als je van begin af aan start, (zonder windows, zonder enig besturingssysteem), en om dan de cdrom onder DOS aktief te hebben moet je eerst een cdrom driver inladen, maar dan moet je eerst een partitie hebben, en een geformateerde partitie, zonder gaat het niet, daarom dat ik zo een cd wil maken om een cdrom aktief te hebben, om te kunnen werken, en dan op die manier maxblast ofzo in te laden, nu zal je zeggen: laat dan toch gewoon maxblast booten, maar dat wil ik niet, daar er meerdere dingen moeten gebeuren voor te starten bijvoorbeeld: bij een recovery, nieuwe installetie, virusscannen, enzovoort :-)
 • Ik heb het gevoel dat een en ander door elkaar loopt ("recovery, nieuwe installetie, virusscannen, enzovoort").

  1) Om iets te kunnen installeren heb je tenminste een geformatteerde partitie nodig.
  2) Je kan opstarten met een bootdiskette met CD-rom-ondersteuning. Daarna kan je alles van een CD installeren, mits het ondersteund wordt door het OS (DOS = ook een OS). Het heeft weinig zin om bijv. Norton te installeren als er geen Windows is geïnstalleerd, tenzij het om een DOS-versie zou gaan.
  3) Als een CD bootable is kan je in de BIOS instellen dat 'ie eerst vanaf de CD moet booten (bijv. een OS). Maar hoe dan ook: je hebt [i:bb73d7399a]altijd[/i:bb73d7399a] een OS nodig om iets te kunnen doen, hetzij op een CD, hetzij op de schijf.
 • ja, dat weet ik wel, maar HOE maak ik dat ZELF? ik wil maw een zelfgemaakte bootcd maken, maar hoe kan ik dat doen om de cd-romdriver al te laden TERWIJL hij aan het booten is vanuit de cd zodat ik aan de cdrom kan zodra ik in dat DOS-venster zit
 • Als het per sé van een CD moet:
  http://home.epix.net/~bwatt/bootcd.htm

  Kijk anders zelf even rond:
  http://www.google.com/search?sourceid=navclient&q=how+to+make+a+bootable+cd

  Zoals je het nu bedoelt, lijkt het me toch gemakkelijker om toch steeds met een bootflop te starten en dan te kiezen voor CD-rom-ondersteuning. Dan heb je én een besturingssysteem geladen én heb je de beschikking over je CD-speler. En dan maakt het niet uit welke letter de CD-speler heeft. Die wordt automatisch bepaald.
 • Nou lees ik nog straal over de titel van je bericht: "Zelfinstallerende Windows XP". Dit kwam in je berichten ook niet meer terug. Volgens mij moet dat toch écht kunnen: stel in de BIOS vast dat er eerst opgestart moet worden vanaf de CD. Vervolgens WinXP-CD erin en opstarten maar. Het moet niet uitmaken welke letter je CD-speler heeft. Ik hoop dat je dit bedoelde.
 • Met die cursus bedoelt hij het artikel in Computer!Totaal nummer 10 dat inmiddels ook op de website staat.

  Ik zou het niet weten verder, heb me daar bij XP nog niet in verdiept. Maar als ik heel snel kijk, volgens mij zit in die XP-installer ook de PID (installatiecode) en omdat die bij XP via de Product Activering aan de hardware gebonden wordt, zul je toch voor iedere pc apart een dergelijke zelf-installer moeten maken.

  mvrgroet Edmond
 • zelfinstallerende XP: dat gaat, geen probleem, heb ik al gevonden
  MAAR: ik wil NIET booten vanuit de xp cdrom, ik wil dus xp installeren via de HDD, dus -> cdromdrive\i386\winnt.exe met smartdrive geladen, en op die manier wil XP installeren (daar het zo sneller gaat), maar daarvoor heb ik dat opstarten vanuit cd nodig, (om geen floppy te moeten gebruiken) zoals ge hebt als ge windows 98 kiest, maar dan op dezelfste cd als waar xp op staat

  dus: booten gelijk windows 98 met cdrom ondersteuning EN dat ik Windows XP kan installeren via de HDD MET diezelfste cdrom, idd, gelijk ge gewoon win98 opstart hebt, MAAR, ik gebruik op m'n werk een aangepaste opstart, met nieuwe batchfiles: zoals voor te formateren systeem overzetten en die nest allemaal, vandaar dat ik het aangepast NODIG heb :-), kweet tis moeilijk om uit te leggen, maar toch alvast mercie voor de moeite :-)
 • Ik kan je niet echt helpen, maar misschien ben je hier iets mee.
  Een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn kun je vinden in het bestand Ref.chm dat zich in de map deploy.cab op de Xp-cd bevindt.
  Verder kun je eens kijken op volgende site: http://support.microsoft.com/default.aspx/?scid=kb;en-us;Q155197
  Daar vind je een nog een schat aan informatie.

  Marc
 • Ook ik weet het antwoord niet maar mensen begrijp deze hobbyist zijn probleem nou eens.

  Hij heeft een kopietje van xp waar van hij niet kan booten.
  en wil dus een opstart cd maken voor xp, om daarvan te booten en vervolgens zijn versie van xp te installeren.

  Hij wil ook geen geklooi met zes floppies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.