Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

[Excel 2000] Grafiekassen omwisselen

Wie?
2 antwoorden
  • Ik heb in Excel enkele grafieken gemaakt welke op zich helemaal in orde zijn. Nu vind ik het echter achteraf beter om de waardes welke zijn weergegeven op de x-as om deze op de y-as weer te geven en vice versa.
    Ik maak gebruik van het lijn-grafiektype. Ik moet dus de categorie-as op de y-as hebben en de waarde-as op de x-as, dit in tegenstelling van de standaardinstelling.

    Hoe doe ik dit het snelst en het gemakkelijkst?
  • Het snelst de assen omwisselen doe je door de grafiek te selecteren, rechts aan te klikken en op het tabblad Reeks de verwijzingen naar waarden en labels om te wisselen.
    De vraag is dan of je nog het juiste grafiektype hebt. Dat hangt af van de gegevens waarom het gaat, dus daar is niet een eenduidig antwoord op te geven.
    In het algemeen (maar er zijn uitzonderingen) wordt de afhankelijke variabele op de y-as uitgezet en de onafhankelijke op de x-as.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.