Vraag & Antwoord

Anders (software)

could not perform Endtrack (Nero)

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Uit de ng's haal ik vaak progs films enz. Veel rar-bestanden bevatten uiteindelijk een bin en cue file. Tot de laatste tijd weinig problemen hiermee, maar nu weigert m'n brander deze goed op cd te zetten.
  Het brandprog Nero geeft als melding "could not perform endtask".
  Ik gebruik Windows XP de brander is er een van HP cd writer plus 9100 series, verder gebruik ik fireburner en cdrwin maar ook hier geen succes.

  Wie weet raad?
  Grt Ben. :evil:
 • Ik heb hetzelfde probleem ooit met Nero gehad, toen kwam het doordat het bestand te groot was, hij paste net op de cd, maar had daardoor geen ruimte om de end-track te schrijven. Het betrof hier toen een 650MB cdr, na het branden op een 700 MB cdr ging het goed, dus misschien…..?????
 • Ik gebruik alleen maar 700mb cdrw's, de genoemde bestanden zijn 806Mb groot, 1 cd kan volgens anderen meer dan 800 mb svcd bevatten,
  ik heb gemerkt dat ik een 801mb en lager wel normaal kan branden.
 • met de opmerking dat volgens anderen een cdrom meer dan 800 mb kan bevatten, ben je er nog niet: er bestaat niet 'één' cdrom.
  je zult dus moeten nagaan welke cdroms (merk, type) je het branden van nog meer dan 801 mb toestaan.
 • het gaat erom dat er volgens zeggen, meer dan 800 mb aan svcd op 1 schijfje past, bij mij ligt het max op 801 mb daarboven kan ik niet branden, ligt dit aan mijn (verouderde?) brander van HP 9100 series, of aan de gebruikte cdrw's 700 mb cdrw van Memorex? :cry:
 • ga naar feurio.com : daar staat een lijstje van COURANTE Branders
  die ze hebben getest en welke 90 min en 99 min aankunnen.
  Uit mijn hoofd weet ik dat de HP branders (in elk geval de oudere series0 niet eens 80 minuten konden volschrijven.

  Op je vraag terugkomend : je 700 MB=80 min is te klein om 800 Mb te bevatten. Simpel :wink:

  En dan nog je brander : als je 800 mb wil branden dan moet ie dat ook kunnen, niet alle branders (ook gloednieuwe) kunnen dat.
  Vb. Lite-On 16x 24x 40x 48x kunnen 99 minuten aan,
  Plextor 40x kan iets van 93-94 minuten aan.

  Ter overweging : Voor 60 euro of minder heb je de beste brander
  (prijs kwaliteit) namelijk een Lite-ON :wink:
 • ja, je hebt gelijk en dat klinkt ook logisch, je kunt geen 800 mb op een schijfje van 700 mb persen. Maar Een image van een SVCD kan meer dan 800 Mb aan data bevatten, ik heb per slot van rekening een bin bestand van 801 mb op 1 schijf van 700 mb gekregen. :D

  Misschien pakt mijn hp9100i brander dit kleine beetje niet meer of moet ik een ander soort cdrw gebruiken, ik weet het niet meer.
 • oops dat had ik over het hoofd gezien :
  s(VCD) heeft een andere compressie als gewoon data.
  dus 750 Mb film is misschien 670 Mb volgens de data norm.

  [b:f2417e0c33]Je moet uitgaan van de lengte van de film.[/b:f2417e0c33]
  Net als bij audio ga je uit van speelduur.

  Als je brander de cd-r niet uitspuugt dan is het een goede.


  Ps. hoelang is de speelduur van de film ?
  Volgesn mij kan jouw brander geen 80 min vol schrijven
 • VCD houdt idd een andere indeling aan dan gewone data-CD's. Dat heeft weer alles te maken met het aantal bytes dat per sector wordt gebruikt (2048/2352 voor data, 2324/2352 voor audio/VCD). Voor data is er een groter deel nodig voor fout correctie, bij video valt een "omgevallen" 1 of 0 veel minder op (bijv. 1 pixel in 1 frame a 24 frames/sec) en is dus minder ofniet kritisch. (op het moment dat er bij data wel een fout zit er de foutcorrectei kan dat niet verhelpen heb je onbruikbare data…)

  Je kunt dus wel "800" MB aan VCD kwijt op een 700MB/80 min CD (Mode 2 Form 2(VCD) versus Mode 1 of Mode 2 Form 1(Data) . Ga je over de 80 min heen, dan ben je bezig met overburnen. Dat moeten idd zowel de brander als het medium aan kunnen. Ik weet uit m'n hoofd niet of jouw HP dat kan en zo ja tot hoever; je CD kun je testen in het programma CD-speed dat bij de laatste updates van Nero in de Nero Toolkit zit onder de functie "overburning test" . Er wordt dan een een SIMULATIE gedaan en net zolang op de CD "geschreven" tot OF de drive er mee kapt OF de CD werkelijk aan het einde van z'n spoor zit. Kun je meteen nagaan tot hoever je kunt gaan op jouw merk CD's. Je brander zul je idd even moeten opzoeken op internet.
 • bedankt voor de bijdragen ik ga het eea uitproberen..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.