Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

TWEE MP3 VRAAGJES

Salseros
10 antwoorden
 • Eerste:

  Ik zoek een progje waarmee ik in een klap een MP3 file kan 'opfrissen' met de instellingen van een equalizer, voor volume, bass, treble etc. zodat allen dezelfde uitgang hebben.

  Weet iemand dat?

  Tweede:

  Een maatje van mij heeft hety steeds over een 'High-Quality Peer-To-Peer netwerk waar hij op aangesloten is, dat alleen uitzonderlijke kwaliteit MP3's heeft en waarvoor je aardig wat software moet installeren.
  Weet iemand wat dat netwerk is?

  Alvast bedankt!
 • vraag 1: kijk als MP3GAIN iets is . Ik weet dat je in elk geval een hoop MP3 in een keer dezelfde geluidsterkte kan geven. Andere opties heb ik niet naar gekeken (heb ze niet nodig)

  vraag2 : ben ik ook benieuwd naar
 • [quote:73fef4e827="Toshiba707"]
  Een maatje van mij heeft hety steeds over een 'High-Quality Peer-To-Peer netwerk waar hij op aangesloten is, dat alleen uitzonderlijke kwaliteit MP3's heeft en waarvoor je aardig wat software moet installeren.
  Weet iemand wat dat netwerk is?

  Alvast bedankt![/quote:73fef4e827]

  Misschien weet dat maatje van je het ? Ben er ook wel benieuwd naar.
 • Vraag2: http://www.chrismyden.com/uber/
  Het gaat uit van het programma Directconnect en een soort standaart waarmee mp3 rips gemaakt zouden moeten worden.
  Om aan te melden op de betreffende dc hub mag je alleen volgens de standaart gemaakte mp3's aanbieden en ja: dit is te controlleren middels een logfile die tijdens het coderen gemaakt wordt en die je bij de mp3's moet bewaren.
  Als je dus op deze hub iets download heb je altijd min of meer de zekerheid dat het materiaal perfect gecodeerd is en van hoge kwaliteit is, tis wel een hoop werk…… :o
 • PRECIES! Je was me even voor, ik heb net de link gekregen maar wat ik al hoorde is dat e.e.a. vrij ingewikkeld is. Nu ben ik zelf vrij thuis in de muziek(productie) maar wat ik over het algemeen hoor door mijn koptelefoon is uitstekend dus wat ik nou zou moeten met dit.. :x

  Bedankt Bosje, MP3gain maakt het een stuk beter en lekker makkelijk in gebruik!
 • Ik moet zeggen dat van alles wat ik download aan muziek dat daar een aardige berg rotzooi tussen zit.
  Ik begrijp het ook niet want als ik zelf mp3 tjes maak zijn ze altijd perfect en ik doe niets bijzonders, gewoon rippen en omzetten met musicmatchjukebox op 128 kbs en that's it.

  Vanuit dat oogpunt is het idee wel aardig om een soort standaart te creeren, helaas is het een nogal technocratisch verhaal geworden wat voor de meeste mensen te ver gaat, voor mij dus ook.
  Wat ik nu doe: als ik na een search bv 15 hits krijg dl ik ze allemaal en naderhand doe ik een luistertest en gooi weg wat slecht is totdat ik de beste overhoud.

  Maar als je muziek gek bent zou ik dit zeker een keer proberen.
 • Maar hoe zit het eigenlijk met het aanbod. Zit er ook Top 40 & Trance bij?
 • Dat is erg afhankelijk van het tijdstip waarop je aanlogt, zoals duidelijk mogen zijn is het aanbod beperkt vanwege de nogal zware eisen, er wordt toch nog wel behoorlijk wat van je geeist.
  De paar keer dat ik gekeken had vond ik niet wat ik zocht en dat was wat eenvoudig top 40 werk.
  Ik denk dat je het ook niet moet zien als vervanger van bv kazaa, het aanbod is daarvoor simpelweg te laag, maar als je een compleet album zoekt en in goede kwaliteit dan loont het zeker de moeite om te gaan kijken.
  Er is een uitgebreide handleiding op de site dus eigenlijk kan het niet mislukken, het is alleen een beetje werk.
  Je hebt in principe genoeg aan het rippen van 1 album om de site te mogen binnenkomen
 • Het is in principe wel leuk om op zo'n hub van DC te kunnen downloaden, echter wat al eerder is gezegd is het aanbod zeer laag en heel belangrijk… je kunt maar van 1 user downloaden en geen multiple sources.
 • Het maar van 1 user kunnen downloaden is niet echt een probleem, ja bij Kazaa waar 90% van de users niets shared en niet het fatsoen heeft om ff te wachten totdat iemand zijn liedje binnen heeft :evil:

  Ik gebruik dc nu al een heeeeeele tijd, en moet zeggen dat ik heel vaak (!) een complete divx cd( 700 MB) in 1x download….
  Het resultaat mag er zijn: ik heb nagenoeg iedere dag een verse speelfilm in huis, het rijtje wat ik reeds bezit is nu zo'n 480 stuks lang…..
  Probeer dat maar eens met kazaa, daar mag je blij zijn als je een mp3 album van 70 MB in 1 x kan dl…. :cry:

  DC is een zeer "community" georienteerd p2p proggie, jij nix willen delen? dan jij ook hier niets te zoeken hebben—-> opgehoepeld.
  Bij de Crius Myden hub zal dit nog meer gelden aangezien je alleen binnen komt na dat je jezelf hebt aangemeld, je moet dus een soort lid worden om binnen te komen, als je je misdraagt lig je er (naar ik mag aan nemen) ook zo weer uit… :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.