Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel: spiegelen vaan een kolom

Anoniem
Aimable
7 antwoorden
 • Ik heb bijv in A1 1 staan, in A2 2, in A3 3…, A10 10

  Nu wil ik in A1 10 hebben, in A2 9, A3 8…, A10 1

  Hoe kan ik dat snel doen in Excel?
 • Geef alle cellen in kolom b een volgnummer (1 intypen en naar onderen doorslepen). Vervolgens alle rijen selecteren en sorteren op kolom B met als optie 'aflopend.

  Ik ga er ff vanuit dat de daadwerkelijke gegevens niet opeenvolgend zijn zoals in je voorbeeld als dat wel het geval is kan je gelijk sorteren.
 • Kolom A kopiëren en vervolgens op de nieuwe kolom een z-sortering toepassen (=aflopend).

  Marc
 • Even te aanvulling: een reeks maak je door in de eerste cel 1 te typen, in de daaronder of naastgelegen cel 2, beide cellen te selecteren en dan pas te slepen; anders kopieert ie alleen maar de eerste cel.
 • [quote:0c7daec6a6="M@rc"]Kolom A kopiëren…..[/quote:0c7daec6a6]Kopiëren is helemaal niet nodig.
  Gewoon A1:A10 selecteren en in het menu het volgende kiezen:
  Data-Sorteren-Aflopend.
 • Afhankelijk van je versie staan de sorteerknoppen in je werkbalk(pijltje met A en Z(&vv).
  Zonee klik met je "rechter-"muisknop op een van de werkbalken en dan in het menu op Aanpassen > tabblad Opdrachten > zoek in de rechterkolom de categorie Data; klik daarop > in de rechtse kolom staan de bedoelde knoppen > Sleep ze naar de werkbalk > Klik in het Aanpassen-venster op Sluiten of X
 • [quote:df20d2b0e0="Aimable"]Kopiëren is helemaal niet nodig.
  Gewoon A1:A10 selecteren en in het menu het volgende kiezen:
  Data-Sorteren-Aflopend.[/quote:df20d2b0e0]

  In het genoemde voorbeeld is dit inderdaad het geval omdat de gegevens in de cellen opeenvolgend zijn. Als het echter was: A1:10 A2:30 A3:20. Dan spiegelt de sorteer-optie de cellen niet, maar worden alle gegevens door elkaar gegooid (30,20,10 ipv 20,30,10).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord