Vraag & Antwoord

Anders (software)

Vraagje over excel

3 antwoorden
  • Ik gebruik voor mijn werk excel. Voor een bepaalde becijfering gebruik ik een aantal werkbladen in een map, die in het laatste werkblad het gemiddelde geven. In de eerste kolom komen de namen van de kinderen. Nu wil ik weten of er een manier is om de kolom van het eerste werkblad direct te koppelen aan de kolom van de volgende werkbladen zodat de namen ook in de volgende werkbladen te voorschijn komen zonder dat ik dat steeds opnieuw moet intypen (of kopieren en plakken zoals ik dat nu doe) bij elk volgend werkblad. Alvast bedankt!
  • in een cel gaan staan in de map waar je de verwijzing wilt hebben. dan intikken "=" (zonder de qoutjes) dan naar de map gaan naar welke je wilt verwijzen en de cel aankliken die je wilt hebben en dan enter. Die verwijzingen kun je gewoon doorkopieren, zodat je niet voor elke cel bovenstaande stappen hoeft uit te halen. Succes, en als het niet lukt, hoor ik het wel. P de BB
  • Selecteer alle werkbladen waarin je de namen wil zien verschijnen (als de werkbladen opeenvolgend zijn: door de shifttoets in te drukken en de tabs van het eerste en laatste werkblad aan te klikken; als ze niet opeenvolgend zijn: door de Ctrl-toets in te drukken en de gewenste tabbladen 1 voor 1 aan te klikken). Typ dan in één van die werkbladen je gegevens, ze verschijnen dan tevens in alle andere werkbladen die je hebt geselecteerd.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.