Vraag & Antwoord

Anders (software)

Direct openen in de juiste map

Anoniem
CyGho
8 antwoorden
 • Er zijn programma's, zoals Publisher 2000, die je d.m.v. voorkeursinstellingen bij het openen van een bestand meteen naar de juiste map laat gaan, waarin betreffende bestanden zich bevinden.

  Het programma Jewel Case Creator, hoesjesprog van EasyCd, heeft die mogelijkheid schijnbaar niet. Is er toch een foefje, waardoor ik bij openen bestand meteen in de map kom, waarin mijn afbeeldingen van hoesjes zijn opgeslagen?

  Alvast bedankt voor eventuele reakties, Jan K.
 • meestal slaat dat soort progjes op in de eigen directory, da's hinderlijk maar je kunt er wel op rekenen als jij daar ook de standaard directory van je hoesjes voor maakt. alle waar is naar zijn geld…..
 • Derkdejong bedankt voor je reaktie.

  Mijn programma staat op de E-schijf en opent in [i:0b78017389]mijn documenten [/i:0b78017389]op de I schijf. Uiteraard kan ik mijn map met afbeeldingen in mijn documenten zetten, maar dan wordt de structuur die ik hanteer zo rommelig. Ik werk volgens het principe: Ordnung muss sein! Jan K.
 • ik wou voor een lief ding dat programmamakers ook dat principe zouden huldigen!
 • Wat je zou kunnen proberen: zoek met bijvoorbeeld een stringzoeker als Examine32 in de installatiemap van dat programma op die [i:ed07873e02]mijn documenten[/i:ed07873e02]-locatie die je net noemt. Als je hem ergens vindt in een .ini-file of zo, verander hem dan eens in de locatie waarin je zou willen dattie opent. Waarschijnlijk wel verstandig om eerst een kopietje van dat bestand te back-uppen voor je het edit.
 • Helaas heeft de laatste tip geen resultaat opgeleverd. Maar het geeft mij wel enige richting, waarin ik moet zoeken. Jan K.
 • Ik denk dat je met DirKey (freeware) een heel eind komt. Niet meteen naar de goede map maar d.m.v. een hotkey. Zowel in verkenner als in de open/opslaan als… dialoogvensters.
  Ik gebruik het al tijden naar volle tevredenheid. Als ik op een PC werk waar DirKey niet op staat en ik wil met b.v. ctrl-1 naar een map die ik op de vreemde en mijn eigen PC veel gebruik, merk ik weer hoe handig het is. Dat merk je n.l. pas als je het mist :wink: .
 • Dirkey is een goede optie. Maar ik krijg er geen map mee open. Doe ik iets fout? Jan K.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.