Vraag & Antwoord

Anders (software)

Windows op lege Pc?

Anoniem
Salv
9 antwoorden
 • Wanneer je een Pc koopt bij een computerwinkel zit er vaak géén besturingssysteem op (als je een budgetsysteem koopt) Hoe moet je dan Windows installeren? Niet dat ik er zometeen achter kom dat ik met de Bios moet gaan rotzooien. :roll: Ga van Windows 98 uit. Het wordt in eerste instantie een stand-alone, later doe ik er nog wel een switch tussen. Moederbord wordt: ECS K7S5AL, da's standaard :(
 • indien je cd niet als bootdevice staat voor je HD, dien je dit toch in je bios in te stellen, vervolgens de cd erin en opstarten. De W98se cd is bootable.
 • Ja dat snap ik wel maar wat is nou de meest gangbare Bios?

  Het enige wat ik onzettend lastig vind, is dat Windows98 niet automatisch drivers installeerd. Vooral wanneer je een onboard geluidskaart in je Pc hebt kan dit nog wel eens lastig zijn. Weet iemand hoe je het probleem van de niet te installeren on-board geluidskaarten verhelpt?
 • De computerboer hoort op zijn minst de drivers mee te leveren. Maar meestal is het toch een kwestie van het internet afstruinen naar de juiste, en vooral nieuwste, drivers.

  Default boot elke pc van A:, dus van floppy. Maak desnoods even een bootflop op een andere pc aan. Booten van cdrom is echter het eenvoudigste. Verder heb je kans dat windows toch wel op de pc staat, ze moeten de boel toch enigszins testen voor ze je het systeem leveren.
 • Kan je niet in DOS testen dan?
  Ik verwacht wel dat ze een SYSMARK doen, zou wel handig zijn.
  Ik heb nog een (ori) Win98 liggen dus dat is wel goed. :)
 • [quote:429b6ef381="ProblemPc"]Ja dat snap ik wel maar wat is nou de meest gangbare Bios?[/quote:429b6ef381] Hmm, wat bedoel je hiermee? De opmerking meest gangbare BIos kan ik niet rijmen met de opmerking daarvoor. Zelf gebruik ik nog de april 2002 versie. Die vind ik aardig gangbaar.
  [quote:429b6ef381="ProblemPc"]Het enige wat ik onzettend lastig vind, is dat Windows98 niet automatisch drivers installeerd. Vooral wanneer je een onboard geluidskaart in je Pc hebt kan dit nog wel eens lastig zijn. Weet iemand hoe je het probleem van de niet te installeren on-board geluidskaarten verhelpt?[/quote:429b6ef381]Gewoon de CD-Rom schijf die bij het moederbord (ECS K7S5A) zit, gebruiken. Windows kent alleen de drivers die bestonden op het moment dat die Windows versie uitkwam.
 • CD MOBO? waar heb je dat voor nodig? Voor de Bios? ah. Staat dat niet altijd al op een Pc?
 • [quote:11c1513cc9="ProblemPc"]Moederbord wordt: ECS K7S5AL[/quote:11c1513cc9] Dit moederbord wordt in doos geleverd met handleiding, moederbord CD-Rom en speciale IDE-kabel. Moederbord heeft boot options voor CD-Rom, dus installeren van Windows met de WIndows installatie CD-Rom op HD lijkt me geen probleem.
 • Wel even dit nog
  Win98 is niet bootable vanaf CD, je hebt dus een opstartdiskette nodig (opstarten klinkt eigenlijk toch beter dan booten).
  Deze kan je aanmaken op een W98PC of downloaden (iemand een Nederlandse vertaling?) van www.bootdisk.com

  Eddy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.