Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

clony xxl

Anoniem
None
15 antwoorden
 • ik heb het progje clony xxl geinstalleerd maar weet niet goed hoe het werkt. als ik een cd plaats en ik klik in het prog.clony xxl op scan deze cd verschijnen er 8 schedels ,3gele 3groene en 2 rode. als ik met de cursor ernaar wijs verschijnt de melding:hoe meer schedels hoe moeilijker het is om 1 schedel te branden 10=8=niet copieerbaar. wat wil dit nu allemaal zeggen en hoe reageer ik hierop? nochthans is het een copie waarvan ikzelf ook een copie wil branden dus het moet mogelijk zijn. geeft iemand een woordje uitleg of weet iemand waar ik aan een nederlandstalige handleiding geraak?
 • je kan in de FAQ en de Kurz Handleitung kijken die is meegeleverd of de help. Ik neem aan dat je enigszins engels kan lezen, dus als je Clony heb opgestart rustig kijken wat er staat. De juiste cdrom drive etc.. selecteren, kwestie van RTFS
  :lol:
  En je kan Clonyxxl ook op de nederlandse taal instellen,
  maakt het RTFS wat makkelijker hoop ik :P
 • ik kan inderdaad niet goed overweg met het engels. ik heb het prog in het nederlands ingesteld. juiste cd-rom drive etc. maar wat nu?
  en mischien ook domme vraag:wat betekend de afkorting RTFS
 • Heb je wel CloneCD geïnstalleerd? ClonyXXL detecteert de juiste instellingen en stuurt die door naar CloneCD, zodat je niet zelf hoeft te prutsen.
  RTFS
 • Ben Jhonsen natuurlijk heb ik clone cd 4.0 geinstalleerd. als ik in clony xxl op scan cd klik krijg ik die schedels maar dan opend toch clone-cd niet automatisch he?of wel als ik dan in het prog clony xxl op start clone cd klik word deze wel gestart en kan ik kiezen uit de 4 opties. maar is dan automatisch de beveiliging weg? zo ja dan is er iets fout.
 • clonyxxl haalt de beveiliging niet weg. Clonecd ook niet, die kopieert de beveiliging mee als je brander het aankan.
  Bijv de beveiliging safedics2 kan maar door een beperkt aantal branders
  goed gekopieerd worden.
 • [quote:9ef698781e]kan ik kiezen uit de 4 opties. [/quote:9ef698781e]

  Dekleinewitte als je maar 4 0ptie's heb klopt er iets niet :roll:

  Je moet er 5 hebben nl.

  1.clony xxl
  2.audio cd
  3.data cd
  4.multimedia audio cd
  5.spel cd
 • … en vervolgens klik je dan op ClonyXXL (zodat de correcte instellingen worden meegenomen door CloneCD, die ClonyXXL voor heeft gemaakt). Let op: met 8 van die koppies zou ik er maar een dag voor uittrekken voordat dat klusje is geklaard …
 • jongens ,nu kan ik echt niet goed meer volgen.als ik clone-cd start kan ik kiezen uit volgende bewerkingen:1:lees naar image bestand,2:schrijf image bestand,3:kopieer cd,4:wis cd
  volgens J.A. Maurer zou ik 5 keuzes moeten hebben en dat zijn heel anderen(kijk even bij de berichten wat hij aangeeft) hebben wij het allemaal over dezelfde versie (4.0) zo ja waar kan ik deze keuzes dan vinden?toch in het prog. clone-cd of moet ik in clony xxl blijven?
  sorry dat ik maar blijf doorvragen maar ik wil er echt wel iets meer over leren
 • Als je CloneCD hebt opgestart vanuit ClonyXXl, zie je in CloneCD inderdaad 4 opties. Klik eens op de eerste optie (lees naar imagebestand); selecteer daarna je CD\DvD-speler en klik op volgende; in het scherm dat je dan ziet, zie je 5 opties (Clony, Audio, Data, Multimedia Audio en Spel CD). Klik op Clony. Let op: je hebt dus verschillende mogelijkheden (zie je eigen bericht ook). Aan jouw de keus wat je wilt: CD kopiëren of eerst een image maken (die je dan daarna op een CD kan wegschrijven). Naar een image wegschrijven lijkt mij (in het onderhavige geval) het beste.
 • allemaal bedankt voor jullie geduld en vooral jullie hulp,zelf was ik er nooit uit geraakt maar nu lijkt alles veel duidelijker.als ik veel tijd heb(weekeind waarschijnlijk) probeer ik het spel met de 8 schedels te kopieeren. indien ik nog vragen heb neem ik wel opnieuw contact op via dit geweldig forum.
  groetjes
 • Kijk eerst wat voor beveiliging op de cd zit,en wat kan je brander allemaal ,want niet alle branders kunnen 8 schedeltjes aan ,meestal moet je je brander op raw-dao zetten als je dat niet doe brand hij de cd wel maar hij zal het toch niet doen. :wink:
 • J.A.Maurer, ik heb een plextor schrijver 24/10/40A Als ik in prog.clony xxl op scan cd klik krijg ik de 8 schedels met beschrijving
  Save disc ad V2.51 is dit de beveiliging? zo ja hoe reageer ik hier het best op, zo neen waar kan ik dan zien welke beveiliging er op de cd zit?
  als ik hem wil branden op hoeveel speed zet ik deze(12speed had ikzelf gedacht?)
 • ga naar de homepage van clonecd (www.elby.de)
  Zoek je writer op en je ziet dat hij de EFM encoding bijna goed schrijft.
  Ik weet niet wat EFM inhoudt, maar die moet correct gedupped worden om een goede veuiligsheidkopie te maken van Safedisc2

  Je kna het proberen de kopie te maken zal sowieso wel lukken.
  Maar afspelen in een gewone cdrom speler of een andere PC geeft waarschijnlijk problemen. Waarschijnlijk doet ie het wel als je de barnder als cdrom gebruiket. Dus je kan het spel dan alleen op je eiegn pc spelen.

  Laat weten hoe je loopt.
  Alternatief is voor pakweg 60 euro een Lite-On te kopen, die heeft geen moeite met SD2 :P 8)
 • Save Disc is inderdaad de beveiliging welke op de cd staat,clony xxl geeft dit duidelijk aan ,de instellingen worden door clony xxl vanzelf ingesteld voor clonecd ,het enige wat je moet doen bij clony xxl op[ start clonecd] klikken,nu start clonecd op ikzelf neem altijd de optie Kopier CD vervolgens selecteer je de plextor ,klik nu op volgende nu kom je bij selecteer CD Lezer ,hier zie je nu de 5 optie's klik nu op het picto van clony xxl ,nu staan de instelling van clony xxl in clonecd en volg de resterende stappen.
  Nu moet het geen probleem meer zijn en je hebt een goede brander,

  Oh ja vergeet bijna iets belangrijks,wanneer je de brander pictogram in cloneCD zie klik hier met je rechter muis op en zet de instelling in RAW-DAO, dit hoef je maar eenmaal te doen deze instelling blijft altijd zo staan totdat je hem zelf weer wilt veranderen maar dat zal wel niet voorkomen.

  suc6 ik weet niet of plextor safe disc v2.51 gewoon brand ik denk het wel ,liteon brand hem ofdat er niets aan de hand is :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.