Vraag & Antwoord

Anders (software)

"Opslaan als HTML in de map ..." macro in Excel

8 antwoorden
  • Is het mogelijk om in Excel ('97) een macro te maken, die het werkblad met één druk op de knop opslaat als html bestand in een vooraf aangegeven map met een vooraf aangegeven bestandsnaam? Het mooiste zou ook zijn als hij automatisch het bestand overschrijft wat er al met dezelfde naam in de map staat. Als ik de macro probeer op te nemen, dan is het enige wat hij opneemt het selecteren van de werkmap. Is het eigenlijk zowieso wel mogelijk om de opdracht "opslaan als" uit te voeren d.m.v. een macro?
  • Macro's opnemen doe ik eigenlijk nooit, dus ik weet niet of het zo kan, maar met VBA moet het wel kunnen. Ik weet alleen niet of jij daar goed in ben... Groeten, Wouter
  • eeeeh, Visual Basic......wel eens van gehoord :lol: ben ik dus helemaal niet bekend mee. Is dat erg lastig zelf te maken?
  • [quote:c88cde4c32="Eland"]Is het eigenlijk zowieso wel mogelijk om de opdracht "opslaan als" uit te voeren d.m.v. een macro?[/quote:c88cde4c32] Natuurlijk is dat mogelijk. Volgende macro geeft je bestand de naam "Eland" en slaat het op in de map "Mijn documenten". De map "C:\Mijn documenten" moet wel reeds bestaan. Als het bestand "Eland" reeds bestaat, wordt - net zoals bij opslaan volgens de normale procedure - gevraagd of je het wil overschrijven. Sub Save_As() ActiveWorkbook.SaveAs FileName:="C:\Mijn documenten\Eland.html" End Sub Deze macro kun je eenvoudig onder een knop vastleggen, zodat je wens om de actie met 1 druk op de knop uit te voeren, in vervulling gaat. Of je bestand - als je het opslaat als Html - nog leesbaar is - is een andere kwestie.
  • Je kan met save as ook in verschillende formaten opslaan, ook met macro's. De volgende formaten worden allemaal ondersteund: [code:1:823a4b18c1]xlAddIn xlCSV xlCSVMac xlCSVMSDOS xlCSVWindows xlCurrentPlatformText xlDBF2 xlDBF3 xlDBF4 xlDIF xlExcel2 xlExcel2FarEast xlExcel3 xlExcel4 xlExcel4Workbook xlExcel5 xlExcel7 xlExcel9795 xlHTML xlIntlAddIn xlIntlMacro xlSYLK xlTemplate xlTextMac xlTextMSDOS xlTextPrinter xlTextWindows xlUnicodeText xlWJ2WD1 xlWK1 xlWK1ALL xlWK1FMT xlWK3 xlWK4 xlWK3FM3 xlWKS xlWorkbookNormal xlWorks2FarEast xlWQ1 xlWJ3 xlWJ3FJ3[/code:1:823a4b18c1] Zoals je ziet zit daar ook html bij. Staat trouwens allemaal in de help!
  • Bedankt voor de hulp tot zover! Het gedeelte van Save_as werkt nu, alleen is het document dan niet leesbaar. Ik probeer dan ook het fileformat op te geven, maar ik ben echt een nitwit op VB gebied, dus zal ik het wel helemaal fout doen, ik heb het volgende gedaan: Sub Save_As() ActiveWorkbook.SaveAs ([Filename:="C:\Mijn documenten\eland.html"],[Format="xlHTML"]) End Sub Zoals ik de VB editor begrijp zou het zo moeten, maar dat werk dus niet. Mijn vraag: Hoe kan ik aangeven dat ik document op wil slaan als echt html document, dus waar moet ik "xlHTML" neerzetten, zodat het als HTML doc wordt opgeslagen?
  • GELUKT!! :D Dankzij jullie hulp, en die van de Helpfunctie van VB toch gelukt: [code:1:f295f25538]Sub Opslaan_als() ActiveWorkbook.SaveAs _ Filename:="C:\Mijn documenten\eland.htm", _ FileFormat:=xlHtml End Sub[/code:1:f295f25538] Thnx!!!
  • :o Heb ik het gisteravond in Excel 2000 aan de praat gekregen, probeer ik het vandaag onder Excel '97 (waar het voor bedoeld is) werkt het niet :cry: Foutmelding: [quote:6229bd219d]fout '1004' tijdens uitvoering. Methode 'SaveAs' van object '_Workbook' is mislukt.[/quote:6229bd219d] Ik heb geen idee wat ik moet aanpassen om het ding in Excel '97 aan de praat te krijgen, jullie?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.