Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

inpakken

almar
8 antwoorden
  • ik wil een backup op een cdtje maken nou met rar kom ik maar van 1.2 gig tot 900 mb er moet toch wel een prog zijn om tot de 700 te gaan (zonder 2 cd`s te gebruiken…ik heb er flink wat geld voor over by tha way
  • De "mate van inpakken" is sterk afhankelijk van wat je inpakt; sommige bestanden zijn tot bijna 90 procent in te pakken, de meeste (schat ik) zo rond de 40 procent, sommige bijna niet (JPEGs bijvoorbeeld - die zijn van zichzelf al gecomprimeerd). RAR is een van de betere inpakprogramma's (zo niet de beste). Als die van 1,2 Gig naar 900 MB gaat, geloof ik nooit dat een ander vrij verkrijgbaar of commercieel product daar nog 200 MB af weet te halen. Ik ben bang dat je het moet zoeken in hetzij discspanning (of een DVD-brander ;) ), hetzij het origineel inkrimpen. Ander alternatief: backuppen op een tweede harddisk.
  • Of een image ervan maken met Ghost of Driveimage en dan de hoogste compressie kiezen. Moet lukken.
  • Ik weet niet welke versie van Rar je gebruikt, maar in de nieuwere versies (3.X) kun je een grotere dictionary size kiezen die de mate van compressie ten goede komt.
  • Je kunt ook eens cab of tgz proberen, hebben vaak hogere compressie. Je zou het rar bestand ook kunnen splitten op 650 MB.
  • [quote:c4013f9f43="gerben"]Je kunt ook eens cab of tgz proberen, hebben vaak hogere compressie. Je zou het rar bestand ook kunnen splitten op 650 MB.[/quote:c4013f9f43] De topic starter wil juist niet splitten (lees maar). Daarnaast is Rar naast Ace volgens mij het meest compacte compressie formaat, al kan ik er natuurlijk naast zitten…
  • tis al gelukt ik em hem gecomprimeerd tot .bh (blackhole) en daarna rar nou zit ik op 460 van 1.2 gig
  • Van de gewone inpakkers doen rar en ace het heel goed. Maar cab en tgz comprimeren anders. Ze plakken eerst alle files achterelkaar, en comprimeren het geheel vervolgens. Dit is trager zowel bij in- als uitpakken. Maar kan een veel hogere compressie opleveren. Afhankelijk van wat je gaat comprimeren. Rar en consorten comprimeren per file, wat sneller werkt, maar minder comprimeert.

    Overigens, als geld geen rol speelt, kun je natuurlijk ook een dvd brander aanschaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.