Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bestanden van Outlook Express delen

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Situatie: 2 PC's verbonden met een netwerk en voorzien van Proxy+ voor delen van het Internet. PC-1 heeft verbinding met het Internet (via de kabel). Op beide computers is Outlook Express 6 geinstalleerd.
  Graag wil ik het voor elkaar krijgen dat Outlook Express op PC-2 de bestanden gebruikt (in ieder geval Postvak IN.dbx, Verzonden Items.dbx en het adresboek en daarnaast eventueel ook alle overige folders) die op PC-1 staan. Voordeel: het maakt niet uit op welke PC je werkt: je post komt altijd op dezelfde plaats binnen en kan op beide PC's worden gelezen. Kan dit?
 • Als je nou op beide Pc's dezelfde wachtwoorden hebt en je zet je post gewoon altijd in je postvak-in. Tja, dan moet je het zo kunnen lezen. ik denk niet dat je een bericht kan lezen dat op de ene computer op de schijf staat. Als je de berichten nou op de serve rlaat staan, geen probleem toch?
 • Zorg dat de map waarin je berichten terechtkomen een gedeelde map is. Laat Outlook express op beide computers naar deze gedeelde map verwijzen. Zo moet het volgens mij kunnen.
  Marc
 • De oplossing van ProblemPC kan natuurlijk maar is niet elegant. De oplossing van M@rc had ik al geprobeerd maar die werkt dus niet. Zodra ik met OE op PC-2 naar mappen PC-1 in de netwerkomgeving ga zoeken, is al te zien aan het grijs worden van het OK knoppie dat dat niet gaat. Dus hij accepteert blijkbaar geen mappen buiten de eigen PC. De vraag is dus hoe ik dat kan omzeilen.
 • Volgens mij kan het dus gewoon niet. Of ik moet overgaan naar Outlook. Wat ik nu doe is als volgt:
  Op PC-2 heb ik Proxy+ zodanig ingesteld dat ik mail kan verzenden en ontvangen via PC-1 en dattie een kopie op de server laat staan. Dus toch een beetje de oplossing van ProblemPC. De frequentie dat PC-2 z'n mail ophaalt heb ik een stuk hoger gezet dan op PC-1. Voorlopig ben ik hiermee wel tevreden. Iedereen bedankt voor de reakties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.