Vraag & Antwoord

Anders (software)

Welke virus scaner?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een niet al te zware goede virusscanner, wat is een goede. Kaspersky?, Alladin?

  Norton liever niet, die is vrij zwaar.
 • Ik moet eerlijk zeggen dat na diverse scanners, die van Kaspersky me verreweg het beste heeft bevallen. Dan heb ik het echter over versie 3.5. Inmiddels is versie 4 op de markt en dat is een draak van een scanner. Enorme systeembelasting, vaak crashen (bij mij althans) en een @!@#@$@!! interface..
 • Volledig met Tweaker eens.
  Ik gebruik zelf kaspersky (ook 3.5 om de zelfde reden) omdat dit een van de beste scanners is, vaak de hoogste detectie score in tests etc.
  Alleen heeft hij soms wel veel tijd nodig om gehele hd's te scannen.

  Verder ben ik ook zeer content met de F-Prot voor dos, deze is freeware voor particulier gebruik.
  Deze is makkelijk, snel, stabiel, altijd up-to-date en past op 1 of 2 schijfjes !
  Verder een groot voordeel dat je vanaf de dosprompt kunt scannen (ivm virus infectie).
 • Ik heb zelf ook kaspersky 3.5 maar die is verlopen en ik weet niet echt wat ik er aan moet doen. kan bijv ook geen crack vinden.
 • Als je een gratis virusscanner wil hebben is deze dacht ik ook wel goed:

  http://www.housecall.nl/housecall/housecall_tiscali_explorer.asp
  Deze vond zelfs een keer een virus bij mij die norton niet vond! En de scanner is ook te downloaden alleen geen freeware.
 • [quote:1da12e6826="jaapp"]Ik heb zelf ook kaspersky 3.5 maar die is verlopen en ik weet niet echt wat ik er aan moet doen. kan bijv ook geen crack vinden.[/quote:1da12e6826]

  Een volwaardige kopen!

  Jaapp: niemand in je omgeving met een wat oudere versie van Norton?
  …Alleen 4-russcanner installeren…. draait bij bekenden redelijk op een P 133! (en nog steeds gratis update's en niets nieuws moeten kopen)

  Succes :wink:
 • Antivir6 is helemaal gratis en hangt ook niet meteen zwaar in je systeem. http://www.free-av.com
 • Heb je F-Prot al geprobeert ?
  Zou zeker de dos versie eens bekijken, gratis voor thuisgebruik en zeer betrouwbaar !
 • Fprot is uitstekend geschikt om je systeem mee te scannen,alleen heeft de DOS versie geen achtergrondscanner. Je merkt dus pas dat er een virus is binnengekomen op het moment dat je er zelf voor kiest om actief het bestand te scannen. Antivir heeft een goed werkende achtergrondscanner die je beschermt (althans, da's te hopen) tegen het openen van gevaarelijke bestanden.

  Nou is Antivir ook weer niet zaligmakend; de engelse website is vaak slecht te bereiken en oude versies herkennen nieuwe virussen niet altijd even goed (goed up-to-date houden dus). Van de andere kant; met een beetje gezond verstand en een bijgewerkte versie is het een heel bruikbaar stuk gereedschap, vooral omdat het een overzichtelijk programma is dat zich makkelijk laat sturen. Zo is de achtergrondscanner 1 module van 68kB die je evt. naar wens handmatig kunt stoppen en starten. Moet je met die draak-van-een-achtergrondscanner van Norton of McAfee eens proberen… Daarnaast is het voor privegebruik volledig gratis; Norton kost je voor 1 jaar bijna €50,-

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.