Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access niet-afhankelijke veld laten invullen

Anoniem
Paulus
4 antwoorden
 • Ik heb een probleem met access, ik heb een tekstvak dat ingevuld moet worden met een omschrijving uit een ander formulier/tabel.

  3 tabellen: tabel medewerker, tabel functieuitvoer en tabel functie

  simpel gezegd een medewerker kan meerdere functies hebben en een functieomschrijving kan je weer uit tabel functie halen.

  In een formuliertje medewerker invoeren moet een niet-afhankelijke tekstvak worden gevuld met de laatste record uit tabel functieuitvoer (subformulier - detail van de master). Dus als ik medewerker met ID 21 kies wil zijn/haar laatste functie zien. Deze functieomschrijving zit weer in tabel functie. Moet dat met =Formulieren![Formuliernaam]! etc….. of met een query?? Liefst prop ik er een sql statement erin maar weet niet precies hoe dat eruit komt te zien en of de functieomschrijving wel steeds veranderd met de gekozen medewerkers ID.

  Alvast bedankt!
 • Dat kan je idd met een subformulier oplossen. Je hebt als Recordbron van je hoofdformulier de tabel Medewerkers en je hebt een formulier met als Recordbron de tabel functieuitvoer die je als subformulier inbakt in je medewerker-form. Je koppelt de velden en als je dan een medewerker-record focust, worden de functies zichtbaar in het subformulier.

  Om daarin 1 record (de laatste functie) zichtbaar te maken, kun je het subformulier op enkelvoudige weergave zetten en bij sorteren op "Datum DESC" sorteren, maar je kan ook de Recordbron van het subformulier een query geven als SELECT TOP 1 * FROM functieuitvoer ORDER BY Datum DESC.
 • Bedankt voor je antwoord. Voor het koppelen van functies en medewerker heb ik al een andere formulier voor. Dus in principe wil ik dus een *samenvatting* form waar hij de laatste functieomschrijving no glaat zien.

  Ik ga proberen die SQl statement gewoon als besturingselement te gebruiken en hopen dat hij zichzelf vult met de juiste functie.
 • Ik heb t opgelost en wel op deze manier:

  -Subformulier in hoofdformulier aangemaakt
  -In subformulier een tekstveld functieomschrijving (subformulier even groot als de tekstveld)
  -Subformulier enkele weergave met Datum DESC
  -Alle recordnavigatie, kiezers etc. uitgezet.
  - Uiteindelijk de tekstveld ingeschakeld optie uitgezet

  Is dit echt de manier om het zo te doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.