Vraag & Antwoord

Anders (software)

Norton Ghost 2002: bootsect.dat is missing ...

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Ik probeerde met Ghost 2002 een bootdisk te maken, maar als hij de diskette moet gaan formateren, krijg ik volgende melding:
 • Hoi Passer,

  [quote:a2feb6355e]Ik probeerde met Ghost 2002 een bootdisk te maken, maar als hij de diskette moet gaan formateren, krijg ik volgende melding:
  Cannot read the boot sector information - the bootsect.dat is missing or corrupt. The Ghost Boot Wizard need to be re-installed
  [/quote:a2feb6355e]

  Probeer eens de diskette zelf te formatteren en sla die optie dan over in Ghost,misschien dat je dan die melding niet krijgt.


  [quote:a2feb6355e]1. waartoe dient die diskette eigenlijk, want als ik gewoon ghostpe.exe in gang zet, kan ik toch een image maken en terugzetten?
  [/quote:a2feb6355e]

  Als je de image op een cd gezet hebt en je wilt hem terug zetten kun je middels de diskette de benodigde drivers voor de CD-Rom of brander laden.

  [quote:a2feb6355e]2. Hoe install ik die boot wizard ('k heb al alle exe's op de cd uitgeprobeerd, maar nergens geen setup te vinden)
  [/quote:a2feb6355e]

  De bootwizard kun je volgens mij niet apart installeren,dat gaat autom. als je Ghost installeert.Optie,uninstall Ghost en zet hem er opnieuw op,misschien dat dit helpt.

  Met die diskette kun je ook een zgn "bootable-cd" maken waarmee je die image kunt terug zetten.Mijn ervaring is, dat je dan toch zelf de ghost.exe moet activeren en dat vind ik niet "bootable".

  Lees het onderstaande maar eens door als je een bootable-cd wilt maken die echt werkt.

  Denk eraan,als je de image terug zet vanaf de cd,eerst de bootvolgorde in het bios veranderen van floppy naar cd-rom.


  http://www.ping.be/satcp/ghostresq01.htm

  Hier wordt uitgelegd hoe je een "bootable cd" kunt maken als je de image op een cd-rom wilt zetten.Als je die cd opstart krijg je het volgende menu te zien,


  [menu]
  menuitem=SUCD, Boot computer with support for CD-ROM.
  menuitem=NOCD, Boot computer without support for CD-ROM.
  menuitem=GHOST, Restore partition/drive with Ghost.
  menudefault=CD,30
  menucolor=7,0

  Hiermee kun je die image ook weer makkelijk terug zetten.
  Alles wat je er voor nodig hebt kun je daar ook downen.

  Wat een mooie bijkomstgheid is op die diskette daar, is het proggie "Detect"CD.exe",die vindt nl. altijd de CD-rom (of brander) ook al heb je de configuratie van de PC gewijzigd nadat je de image hebt gemaakt.


  wanderer.
 • Wanderer,

  da's een hele boterham, maar je hebt er dan ook wat aan!

  Wat die diskette betreft: die had ik al geformateerd alvorens ik Ghost het programma voor een ghost-diskette had in gang gezet.
  Maar blijkbaar maakt het voor mij niets uit want toen ik Ghost eens uitprobeerde, zette ik het image op mijn tweede HD. Maar nu snap ik waarom toen niet naar een diskette gevraagd werd.

  Ghost had ik toen niet geïnstalelleerd, maar gewoon vanuit Dos in gang gezet met de ghostpe.exe en dat liep direct goed.
  Ik zat alleen maar met een probleem: Ghost vroeg op zeker ogenblik een tweede 'diskette' omdat hij aan het spannen was. Maar … ik had 'spanning' uitgezet ! Dus ik kon toen niet goed volgen.
  Ik heb dan maar gewoon geënterd en hij ging verder en zette de twee gekende bestanden op mijn tweede HD.
  Toch is er nog een probleem: bij het terugzetten lukte mij die operatie niet, want toen moest ik ook die tweede 'schijf' in mijn drive plaatsen en vermits ik die dus niet had, enterde ik ook maar - maar dat lukte niet…!
  (gevolg: 'k heb mijn hele XP terug moeten installeren… :cry: .
  Had ik dat op een of andere manier kunnen vermijden?

  (P.S.: dank voor je antwoord, Wanderer!)
 • Laat altijd je floppy erin zitten wanneer hij vraagt INSERT NEXT MEDIA kan je gewoon enteren dit geld ook bij het terug plaatsen van je image als je bij de 2 gig komt zoekt hij naar de volgende image,als de floppy niet aanwezig is kan hij de tweede image niet terug zetten.
 • [quote:16f487cf6f="J.A.Maurer"]Laat altijd je floppy erin zitten wanneer hij vraagt INSERT NEXT MEDIA kan je gewoon enteren dit geld ook bij het terug plaatsen van je image als je bij de 2 gig komt zoekt hij naar de volgende image,als de floppy niet aanwezig is kan hij de tweede image niet terug zetten.[/quote:16f487cf6f]Zo had ik het gedaan, maar bij het terugzetten van de image lukte het enteren niet … :cry:
 • Dit is bij mij ook een keer voorgekomen,ik heb nl meerdere floppy's van Ghost ik probeer ze ook bij de juiste pc te houden een wisseling van de floppy's kan dus fataal zijn,dus de juiste flop in de pc en ik kon de image weer terug zetten.
  Als je genoeg ruimte heb kan je een nieuwe ghost maken en op een andere partitie zetten ,gewoon uitproberen wat er eigenlijk fout is gegaan.
  Suc6 :wink:


  ps:maak voor alle zekerheid een nieuwe opstart floppy.
 • Passer schreef :

  [quote:6435416260]Maar … ik had 'spanning' uitgezet ! Dus ik kon toen niet goed volgen[/quote:6435416260]

  Deze staat bij mij ook altijd uit ,net als bij jou en toch werkt de spanning

  Heb je misschien deze optie later wel aangevinkt bij het terug plaatsen ?
 • J.A.: Wat spanning betreft: ik heb er nooit iets van aangevinkt, noch vooraf, noch achteraf…

  'ps:maak voor alle zekerheid een nieuwe opstart floppy.' : maar dat kan ik nu net niet… :-? (zie het begin van mijn draadje.)
 • Ik denk dat je hier verder mee kom.

  http://search.symantec.com/custom/us/query.html


  Error: "IBMBIO.COM not found" while creating a bootable floppy disk in Boot Wizard
  You are using Ghost Boot Wizard to create a bootable floppy disk. When Boot Wizard attempts to copy the DOS system files to the floppy disk, you see the message IBMBIO.COM not found.
  http://service1.symantec.com/SUPPORT/ghost.nsf/ e44a397a948bb43e85256952006d83d1/ed180849520db42b88256998006a6eeb? OpenDocument - 11.4KB - Technical Support Knowledge Base


  Als dit niet is wat je bedoeld,kijk dan nog even verder op die site.

  Suc6
 • Sorry de site wil niet doorlinken. :roll:

  Type bij SEARCH: Boot Wizard

  Suc6
 • J.A.,

  'k was even buiten bedrijf want mijn HD heeft kuren (en bad sectors).
  Voorlopig kan ik terug werken, maar 'k weet niet voor hoelang.
  Ik heb die site eens nagekeken (enfin: vluchtig want 'k moet alles terug installen als ik tenminste mijn bad sectors kwijt raak, anders wordt het een nieuwe HD) en niets gevonden in verband met mijn foutmelding.

  De foutmeldingen die er staan, heb ik dan weer niet gekregen…

  dank voor je antwoord!
 • Dat is niet best wanneer de HD kuren vertoont ,ik kan hier over meepraten zie topic:http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=68620&highlight=

  [u:6780dc997c]vrees voor hdd[/u:6780dc997c]
  Suc6 :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.