Vraag & Antwoord

Anders (software)

Coreldraw 9 en Windows XP professional

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb op m'n systeem Windows XP Professional (SP1) draaien en het lukt me niet om CorelDraw 9 (uit de schoolbox) aan de gang te krijgen. Als ik een bestaande afbeelding probeer te openen of een nieuwe afbeelding wil beginnen krijg ik de melding dat er een onverwachte fout is opgetreden en dat ik Coreldraw opnieuw moet starten.
  In veilige mode werkt het wel, in normale mode niet.
  Ik heb beide servicepacks voor Coreldraw geïnstalleerd, ik heb allerlei instellingen voor de compatibiliteitesmodus geprobeerd, gezocht op internet en in nieuwsgroepen en op de site van Corel en Microsoft. Het enige dat ik kon vinden is het advies de printer aan te zetten voor het starten van Coreldraw maar ook dat helpt niet. Omdat ik een Canon S500 printer gebruik met de USB aansluiting heb ik zelfs nog een 'gewone' printer aangesloten op de LPT1 aansluiting, met het zelfde resultaat nl. NIKS.
  Weet iemand hoe ik Coreldraw 9 aan de praat kan krijgen?
  Voor de volledigheid:
  Mijn systeem= Epox 8kta3+pro / Duron 950 / GF2MX / SB128PCI / 40 Gb HD / 512 Mb mem.
  XP en Coreldraw staan op de 1e partitie (8 Gb NTFS)
 • Omdat ik veel met CorelDraw werk en het eigenlijk niet goed kon hebben dat m'n PC niet deed wat ik wilde ben ik intensief gaan zoeken en heb een oplossing voor het probleem gevonden. Dat gaf onder Windows Me geen problemen.
  Ik was al een tijdje lid van een panel van multiscope en draaide dan ook het programma VisiScan waarmee het surfgedrag word bijgehouden en een soort van 'kijkcijfers' voor websites werd gemaakt.
  Omdat ik wilde weten waar het probleem nu eigenlijk door veroorzaakt werd heb ik een paar uurtjes :-? besteed aan het testen en proberen. Eerst de services eens onder de loep genomen maar daar kwam niks uit. Toen ben ik eens gaan zoeken in de draaiende processen om te kijken of daar iets zat. Ik heb gewoon één voor één de processen uitgezet en gekeken of Corel wilde draaien. En opeens was het raak, na het uitschakelen van de Visiscan software (process visiURL) draaide CorelDraw als een zonnetje. Overbodig om te melden dat de Visiscan software nu van mijn systeem verwijderd is…
  Ik blij en zeer tevreden over mijn prestatie :wink: . Omdat dit forum ook bedoeld is voor het uitwisselen van kennis wilde ik de oplossing niet voor mezelf houden (al heb ik 'm dan zelf gevonden :roll: ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.