Vraag & Antwoord

Anders (software)

van mid naar wave of mp3 met weinig kwaliteitsverlies

Anoniem
mgdam
3 antwoorden
  • Ik zou graag het volgende bestandje zo willen omzetten dat ik m kan invoeg in acoustica mp3 audio mixer (het bestandje wordt gewoon niet herkend) http://members.lycos.nl/mgdam/afr_beat.mid (en het stelt niet veel voor nee, het is voor pakjesavond!) Het is me zelf wel gelukt om om te zetten naar wave en dan mp3, maar de kwaliteit loopt zo erg snel terug op deze manier (door af te spelen en tegelijk op te nemen met acoustica) en het bestand wordt dan vele malen groter, iemand een oplossing?

    m vr gr Marco
  • Het beste is de Midi file af te spelen en op te nemen met een audiorecorder (ik ken acoustica niet dus weet niet of geschikt is) in WAV formaat. Die kun je dan omzetten naar MP3. De kwaliteit van de wave moet eender zijn aan de midi en 100% hetzelfde klinken. Het is niet te vermijden dat wave/mp3 veel groter zijn dan midi formaat.
  • met wingroove (ff googlen) kun je mid rechtstreeks en perfect omzetten in wav 44.1 en 16bits. da´s kwaliteit van het origineel. daarvan zou je een mp3 kunnen maken (musicmatchjukebox bijv) en even experimenteren met de bitrate (64 - 320): dat bepaalt de omvang van het uiteindelijke bestand. het zou heel goed kunnen dat je met een lage bitrate zeer tevreden bent.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.