Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Access formulieren automatiseren

renem57
1 antwoord
 • Access formulieren automatiseren.
  In Access ben ik bezig met het opzetten van een database voor de Vrijwilligerscentrale. In 4 verschillende Tabellen worden de relevante gegevens opgeslagen. De Tabellen Organisatie en Vacature heb ik gekoppeld. Daarnaast heb ik formulieren gemaakt, zoals: Organisatie en Vacature, die ik wil gebruiken om gegevens te wijzigen en in te voeren.
  Vraag 1:
  Bij het invoeren van de gegevens wil ik graag dat de overeenkomende gegevens, zoals: Org nummer en Org naam van het formulier Organisatie, automatisch worden ingevuld in het formulier Vacature, als ik een nieuwe vacature bij de betreffende Organisatie wil invoeren. Hoe doe ik dat op een simpele manier en het liefst zonder te programmeren in VB?
  Vraag 2:
  Bij het toevoegen van een record wil ik dat automatisch de datum van vandaag in het betreffende veld wordt ingevoerd, maar dat deze datum wordt vastgehouden. Als ik op een andere dag het formulier open, dat dan de vastgelegde datum niet wordt gewijzigd en de oorspronkelijke datum wordt weergegeven. Ik kan wel de datum van vandaag automatisch in het veld laten zetten, maar niet vasthouden. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.