Vraag & Antwoord

Anders (software)

Database: normalisatie.........hoe ging dat ook al weer.

8 antwoorden
  • Hallo, Een tijdje geleden hebben we op school geleerd hoe de normalistatie (van de 0de tot en met de 3de normaalvorm) van gegevens volgens een bepaald aantal regels gedaan moet worden. Maar ik ben die die regels vergeten :cry: en nu moet ik een database gaan maken :( Kan iemand mij helpen.............. Dank :evil: MajinBuu :evil:
  • In principe komt het op 2 belangrijke kenmerken neer. 1. Zet die gegevens bij elkaar die direct met elkaar te maken hebben. zoals adresgegevens in een adressenbestand, verkoop in de tabel verkoop etc. 2. elk gegeven mag, tenzij een sleutelveld, en tevens een koppeling, maar één keer in je gehele database voorkomen. Dus een adres van iemand komt maar één keer voor.
  • Bedankt voor je antwoord Wiep, maar ik bedoel de stappen die je moet doorlopen om de komen tot de 0de normaalvorm, dan een aantal stappen tot de 1ste normaalvorm en zo verder.
  • kijk eens [url=http://www.powerhost.be/kd/gip/werk/sw-data.doc/]hier![/url]
  • ik heb hier gekeken maar de link is dood. Kijk eens op http://www.sum-it.nl/cursus/dbdesign/hollands/logis050.php3. Hier staat wel het eea vermeld!
  • Bovenstaande link is ook niet goed, probeer deze eens: http://www.sum-it.nl/cursus/dbdesign
  • Misschien vind je dit ietsje begrijpelijker: - alle gegevens opsommen 0de - sleutels aanwijzen - alles wat je kunt berekenen weggooien - alle repeating groups apart zetten 1ste - alles wat door een deel van de sleutel wordt bepaald apart zetten 2de - alles wat door iets anders dan de sleutel wordt bepaald apart zetten 3de Ik heb morgen een toets erover :( veel succes 8)
  • Excuses over de dooie link Via google.nl heb ik gezocht naar "nulde normaalvorm" en daar kwamen 16 reacties op waar ik ook van geleerd heb. Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.