Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

WordPerfect bestaat nog steeds!

Bill Gates
5 antwoorden
 • [b:b4ad3189ad]WordPerfect bestaat nog steeds![/b:b4ad3189ad]

  Vele mensen zijn door de alleenheerschappij van Microsoft Word er niet meer van op de hoogte dat er nog een andere, weergaloze tekstverwerker bestaat, namenlijk WordPerfect. Ondanks de massale, al of niet gedwongen, overstap naar "Word"is WordPerfect nog steeds present. Natuurlijk onder Windows, maar ook nog onder DOS, OS2, MacOs en Linux. Veel van de gebruikers van WordPerfect zijn verenigd in "ClubPerfect", de officiële WordPerfect gebruikersvereniging in de Benelux.

  [b:b4ad3189ad]Wat heeft ClubPerfect u te bieden. [/b:b4ad3189ad]

  In de eerste plaats is het goed om een gebruikersgroep te hebben die gesprekspartner kan zijn voor de fabrikant.

  Vervolgens kunnen de leden informatie uitwisselen middels een periodiek, zoals de elektronische nieuwsbrief. Sinds kort verschijnt deze maandelijks in de e-mail inbak van alle leden.

  Het hulpcircuit, waaraan u telefonisch 's-avonds op werkdagen en per email uw WordPerfect problemen kunt voorleggen.

  En dan zijn er 4 studieavonden per jaar in Utrecht en 4 studieavonden per jaar in Lier (België) , waar demonstraties van minder bekende eigenschappen van de programma's worden gegeven en waar er interessante zaken te koop zijn zoals CD's met servicepacks.

  Last but not least heeft ClubPerfect haar web-sites http://www.wplus.nl/ en http://www.wplus.be/ waar u allerlei informatie kunt vinden die relevant is voor WordPerfect gebruikers .

  Al met al redenen te over, denken wij, om lid te worden.
  Natuurlijk heeft ClubPerfect te lijden van de marktdominantie van Microsoft Word. Door het stoppen van ons blad Wplus..Computer Magazine zijn we weer eens met de neus op de feiten gedrukt. Maar net als het beste tekstverwerkingsprogramma ter wereld, waaraan haar naam is ontleend, is ClubPerfect er niet makkelijk onder te krijgen. We hebben een kleine Commissie "Hoe verder" gevormd om de zaak met een nieuwe elan gestalte te geven. En dat gaat lukken!

  Is uw belangstelling gewekt voor deze club, bezoek dan onze studieavonden of onze web-sites. Op http://www.wplus.nl/ en http://www.wplus.be/ kunt u alle relevante zaken nog eens goed bekijken en u opgeven als lid.

  Met vriendelijke groeten

  N. van Treuren voorzitter ad-interim.
 • Beetje spam dit…..
 • Niet alleen spam, OpenOffice is m.i. een aantrekkelijker (want gratis) alternatief dat via een mailinglist ook een goede support kent (vrijwilligers) Daarnaast is het makkelijker, want het is in het Nederlands beschikbaar. De laatste versie van WP is alleen maar in het Engels. Ook gaat OO beter met het M$office .doc formaat om dan WP volgens mij, maar dat weet ik niet zeker. Verder is OO een complete office suite; WP is alleen een tekstverwerker. Lijkt me allemaal duidelijk in het voordeel van OO…

  http://nl.openoffice.org
 • Ik heb WP onlangs vervangen door OO. Bevalt veel beter en is ook niet zo log. Ik ben het met Nico eens dat het niet vanzelfsprekend moet zijn om aan de leiband van Microsoft te lopen door Word te gebruiken. Maar waarom een betaald alternatief als er een perfecte gratis oplossing is?
 • Tja, Nico,

  ik ben zelf ook een fervent WP gebruiker sinds jaren en 'k heb al dadelijk die site toegevoegd aan mijn favorieten,
  maar als ik dit lees

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.