Vraag & Antwoord

Anders (software)

WinSCP inloggen op server HELP!!!

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Beste mensen,

  Na aanleiding van het artikel op bladzijde 46- 48 van computertotaal oktober 2002, ben ik mijn oude computer aan het opzetten om als print/bestandsserver te dienen. Ik ben hier nu al de hele dag mee aan het kloten en loop constant tegen problemen aan. er staat in het stukje dat het zelf voor linux beginners een eitje moet zijn. Niet dus, ik ben zo'n linux beginner maar ik snap er niet veel van. De server is aangesloten ik heb zelf een ip adres gateway dns server etc etc gekozen (daar vroeg ie allemaal om) de printer is geinstalleerd. Vervolgens moet ik volgens het artikel webmin downloaden en dan via winSCP overzetten op de computer. Ik heb winSCP geinstalleerd maar als ik in probeer te bellen krijg ik de melding host does not exsist. Ik weet niet meer precies wat mijn host etc is maar ik zou ook niet weten hoe ik dit op kan zoeken.

  Als ik de linux pc dus niet kan vinden via winSCP kan ik dus ook het bestand niet overzetten en zodoende Webmin installeren.

  HELP!!!

  tnks

  J.G
 • En als dit niet zou werken ondersteund Linux dan cd-rom? Ik neem aan van wel maar heb geen flauw id hoe dit werkt. Als dat namelijk het geval is dan brand ik het programma wel even op cd en probeer ik het zo op de andere pc te krijgen

  (nogmaals ik ben een leek als het aankomt om linux)

  tnks

  J.G
 • Op de host moet een ssh server draaien, anders kun je nooit inloggen met scp.
 • crosspost
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=75883&highlight=

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.