Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe in WORD 'aanvink blokjes' maken?

Anoniem
Sellis
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil in Word (OfficeXP Pro) een formulier maken, waarop per vraag een aantal keuze hokjes staat. Deze hokjes worden in eerste instantie met de hand ingevuld, maar bij de verwerking van de formulieren wil ik een computervinkje (een 'v') in de hokjes plaatsen. Momenteel lukt mij dit niet. Voor alle duidelijkheid: ik wil hokjes conform de header van Computer!Totaal (handleiding, profiel) waarin in een later stadium een 'v' of 'x' kan worden getikt.

  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Robert
 • Ken je Visual Basic?
 • Dank voor het antwoord. Ja, dit ken ik zowel script als editor in de macro van word.

  Indien ik dit zou doen, zit ik op programmeerniveau te werken, terwijl ik slechts een hokjes (hoe doe ik dat) wil maken in een in Word, die in een later stadium voorzien worden van een kenmerk, een 'v' of 'x'.

  Robert
 • Beeld, werkbalken, formulieren.

  Dat moet ´m zijn.

  P de BB
 • Dan krijg je dat lelijke grijze vlak waar een X in wordt gezet. Je kan ook de werkbalk Werkset Besturingselementen (control toolbox) weergeven in Word en dan een "normale" checkbox in je document verwerken. Aan- of uitgevinkt wordt ook gewoon opgeslagen en/of afgedrukt. En je kan er evt. een gebeurtenisprocedure achter hangen (ThisDocument-module: Private CheckBox1_Click())
 • Denk dat je eens moet zoeken in "dingbats" Dat zijn van die fonts die afbeeldingen weergeven.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.