Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

powerpoint presentatie versturen via e-mail

None
18 antwoorden
 • Hallo,ik heb de volgende vraag.

  Hoe sla ik nou een powerpoint presentatie op zodat ik hem via e-mail kan verzenden.
  Ik bedoel dus dat als de ontvanger de bijlage aanklikt dat dan bijv.een dia presentatie (of film) van start gaat.

  Ik heb al wat geprobeerd maar het lukte niet in plaats van pps als bestandnaam krijg ik ppt (als ik hem verstuur via e-mail).

  Als je de mail opent dan zie je dus gewoon op het scherm hetzelfde als wanneer ik zit te werken in POWERPOINT en dat is niet echt de bedoeling.

  B.v.d.

  Pierre
 • Bestand, opslaan als "presentatie". Die kun je eventueel zippen en verzenden.

  Gast ontvangt de presentatie en kan gewoon bekijken.

  Greetz bye mike
 • Hallo Mike bedankt voor je reactie maar al wat ik doe het lukt niet of MOET ik dat bestand zippen voor ik het verstuur.

  Want zoals ik al eerder vertelde als ik het opsla als presentatie en ik verstuur het zonder eerst te zippen dan krijgt de ontvanger gewoon te zien wat ik te zien krijg als ik bezig ben een presentatie te maken.(dus niet de dia's die elke keer vanzelf verspringen).

  Als ik zelf zo'n powerpoint presentatie toegezonden krijg heeft die als bestandnaam pps en als ik hem opsla en ik verstuur hem dan heeft het bestandnaam ppt……..?????????bij mij komt er geen pps te staan :oops:

  Hoe kan dat nou?
 • check je mail ff, ik heb r ook 1 verstuurd, ff kijken of ie werkt…

  gr Marco
 • Jongens ik heb het door.

  Maar volgens mij sla ik het op als powerpoint voorstelling in plaats van presentatie.

  Maar goed in ieder geval bedankt voor de moeite en MGDAM je mailtje werkte.

  De groeten,

  Pierre
 • Hallo hier ben ik weer even met een vraagje.

  Ik wil een filmpje versturen dat ik bewerkt heb in powerpoint dus de onvanger opent het mailtje en de het filmpje speelt vanzelf af.

  Ik heb al wat geprobeerd maar alles komt in beeld maar het filmpje is niet af te spelen (stilstaand beeld).

  Kan het uberhaupt met filmpjes of alleen met dia's want dat lukt me wel.
  Als de ontvanger mijn presentatie met dia's opent gaat de rest vanzelf.

  Wat doe ik verkeerd ?

  b.v.d.

  Pierre
 • dat snap i ff niet…..daar had ik dat mailtje toch voor gestuurd? En wat bedoel je met n filmpje??? (in powerpoint?)
 • Hallo Marco,

  Ja dat klopt je vroeg of dat mailtje werkte en inderdaad zo wilde ik ook dat het werkte en dat doet het inmiddels maar dat is met tekst en foto's.

  Maar wat ik mij afvroeg of dat ook kan met filmpjes.
  Ik bedoel zoals jij de eerste pagina had geschreven met "dit is een test"dan zou ik bijv. als tweede pagina een filmpje willen laten zien en dan weer afsluiten met een laatste pagina.


  In powerpoint heb je een mogelijkheid om film en geluid in te voegen dus vandaar de vraag over het filmpje.

  kan dat?


  groeten ,
  Pierre
 • uhm, het invoegen en afspelen gaat zeer zeker…maar ik heb als opdracht ooit wel s een powerpoint pres moeten maken voor mn studie, helemaal mooi gemaakt met achtergrond muziekje helemaal top. Ik lever da ding in, via e-mail…..maar dat muziekje werd mooi nie mee gezonden, ik denk da dat tzelfde zal zijn met n filmbestand dat r in zit. Ik moet wel zeggen dat ik toen niet verder zocht naar n oplossing, maar zonder speciale dingen gaat t dus niet…….das mijn ervaring.

  gr Marco
 • Marco het volgende is het geval.

  Als ik dat filmpje (powerpoint)verstuur naar verschillende mensen doet ie het bij de een wel en bij de ander niet (ze hebben allemaal p.p geinstalleerd)is dat niet vreemd?

  En dan heb ik nog een vraagje……

  Is het ook mogelijk om zo'n presentatie op een cd te branden bijv. als de ander geen pc heeft maar wel een dvd speler?

  In afwachting,

  Pierre
 • daar is n topic over (alleen ik weet niet hoe ik naar n topic moet linken, tis steeds forum.computertotaal.nl), die geven deze link: http://www.v-com.com/product/dp_ind.html

  Je kunt het topic vinden door te zoeken op powerpoint + dvd

  gr
 • De reden dat het filmpje niet werkt is dat de bestandslokatie onbekend is.

  als je een filmpje in je presentatie invoegt komt niet het filmpje zelf in de presentatie te staan maar een verwijzing naar de lokatie op de schijf waar het filmpje oorspronkelijk staat. Het eerste frame wordt wel in de presentatie getoond als de muiscursor hierboven komt veranderd deze in een handje en met een klik begint het filmje te spelen.

  Als je nu de presentatie mailt zonder ook het film bestandje mee te mailen weet de computer van de ontvanger niet waar het bestand vandaan gehaald moet worden (het staat immers niet op die computer)
  (kijk maar eens bij "eigenschappen" van het filmobject in Powerpoint daar zie je onderaan het dialoogvenster de verwijzing staan Bv. C\media\filmpje.avi)

  Dit zelfde euvel doet zich voor bij het branden van presentaties op cd.
  als je filmobjecten invoegt zorg dan dat je het eigenlijke bestand ook meebrand anders speelt de film op locatie niet af.

  De helpbestanden van Powerpoint geven hier niet voldoende informatie over. Ik ben zelf ook door schade en schande wijs geworden. (Daar sta je dan in een volle zaal met je presentatie waar je een lang weekend aan gewerkt hebt. 16x op het filmpje klikken maar afspelen ho maar, tja..)

  Hoop dat je er wat aan hebt.
 • ToBee, hoe brand ik nou een powerpoint presentatie op cd (vcd) om de presentatie af te spelen op een stand alone dvd speler (je noemt het in je reactie), heb je daar ervaring mee? Of bedoel je een cd-rom?

  Ik heb wel gezocht op het internet maar die programma's kosten allemaal geld
  heb jij of weet jij misschien een proggie daarvoor (gratis).

  Dus van powwerpoint (PPS)naar vcd (mpeg 1)

  b.v.d.

  Pierre
 • Het lijkt me moeilijk om een ppt naar vcd te converteren, ik heb hier geen ervaring mee, allen met cd's (gewoon de presentatie branden)

  Winoncd 6 kan in elk geval overweg met vcd. Het kost zo'n 85 Euro
  je kunt altijd een trail versie downloaden en kijken of het doet wat je wenst.

  Maar wat wil je precies bereiken? Zelfstartende cd's maken?
  Presentaties maken en ergens anders weergeven of laten geven?
  Voor dat laatste moet je misschien Swish eens proberen, net zoiets als powerpoint maar beter en uitermate geschikt voor uitvoer, zonder noodzaak voor het programma op de externe computer zelfs geen speciale vieuwers nodig.
 • Wat ik wil is een presentatie laten zien in bijv. een etalage en aangezien die persoon geen video out op zijn pc (met kabeltje naar tv in etalage)heeft dacht ik dan brand ik dat op een cd (vcd) en speel de presentatie af op een dvd speler.
 • Goed na lang zoeken had! ik iets gevonden; een programma dat volgens mij precies doet wat jij wilt. Helaas ben de info weer kwijt maar heb geduld ik zal nog even verder zoeken. Overigens op share an freeware gebied is er niet veel. maar voor eenmalig gebruik is een trail denk ik geen bezwaar.
 • Allez dan:

  PictureToTv, kan afbeeldingen (wellicht ook mpeg) afspelen op TV

  Weet niet of het precies is wat je zoekt maar hier is een link naar een traildownload

  http://www.picturetotv.com/
 • ToBee ,in ieder geval bedankt voor de moeite maar dit was niet wat ik zocht maar ik heb inmiddels al iets gevonden wat redelijk werkt [i:866fb367b7]screencam[/i:866fb367b7] heet dat proggie die kan pps omzetten naar avi. en dat proggie van jou is net zoiets als Pinnacle en dat heb ik al.

  nogmaals bedankt voor de moeite.

  groeten,

  Pierre

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.