Vraag & Antwoord

Anders (software)

HDD klonen

Anoniem
MaartenW
8 antwoorden
 • Hoi,

  ik heb in mijn pc voor mijn eigen bedrijfje 2 identieke HDD's(C: en D:) zitten waarvan 1 op een bracket. Nu wil ik dat c: iedere dag gekloont word op D: dat als C: kapot gaat, ik gewoon D: als C: kan gebruiken en dat ik dus (bijna) geen data kwijt ben. Ik wilde dit doen met DriveImage maar die maakt een image en dat is dus maar 1 bestand en kan ik dus niet de schijven zo wisselen. Heeft iemand een softwarematige oplossing voor mij?
 • Ik denk dat je beter naar een hardwarematige oplossing kunt werken. Daarbij denk ik aan een RAID 1: mirroring. Hier staat wat info over RAID:

  http://www.webopedia.com/TERM/R/RAID.html

  Een RAID controller vindt je tegenwoordig op wat luxere moederborden, maar je kunt ook een losse PCI insteekkaart kopen met RAID controller. De prijzen daarvan liggen niet zo hoog:

  http://www.tweakers.net/pricewatch/44762
 • Dank je, maar ik heb al raid(1 mirroring) maar ik wil de schijf er iedere dag uithalen(vandaar de bracket) en mmenemen voor als er iets gebeurt, echter moet het systeem ook draaien als ik een keer vrij ben en ik de schijf gewoon thuis houdt, en als ik dan de volgende dag weer de schijf erin plaats dat er dan automatisch(dmv schedule) een nieuwe backup wordt gemaakt. bij raid doet ie het niet als je de schijf eruit haalt en dan draait zonder de 2e schijf en hij maakt ook niet een backup van de gewijzigde bestanden tijdens afwezigheid van schijf 2. ikzelf heb nml geen idee
 • Met Ghost kun je behalve Images maken ook partities klonen. Moet niet al te moeilijk zijn…
 • met ghost kan je dat inderdaad doen, als je een batchbestand aanmaakt kan je die in de scheduler zetten
  als je ghost.exe /? intypt krijg je alle switches te zien.
 • toycel,

  Domme vraag misschien, maar wat is het nut van RAID-1?
  Het lijkt me dat je hiermee een 'ingebakken' backup hebt. Dus als onverhoopt een schijf krast, dat je met het invoegen van een nieuwe een herstel krijgt van de overblijvende. Is hier mee te werken?

  Groet, Maarten.
 • RAID-1 mirroring als backup-failure is in sommige sofwtare raids niet mogelijk. Hier staat een korte uitleg en voor- en nadelen over raid 1.
  http://www.acnc.com/04_01_01.html
 • Bij mijn weten moeten er wel insteekkaarten zijn, die hot-swappable raid 1 ondersteunen. Dan heb je het minste gedonder. Je hoeft niet te wachten op backups, je kunt de schijf er zo uittrekken, en de machine werkt op de andere schijf gewoon door.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.