Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kinderbeveiliging

Anoniem
roeske
12 antwoorden
 • Ik heb een PC die draait op win2k en ik laat regelmatig de kids op die PC een spelletje spelen. 2 problemen dienen zich dan aan. In alle accounts is internet vrij toegankelijk, dus alle pop-ups van de fire-wall komen dwars door de spelletjes heen. Ik zou dan ook graag in die specifieke account geen internet verbinding hebben.
  Verder kost het klikken op de printerknoppen in verschillende spelletjes me te veel inkt en papier. In die account zou dus de printer ook niet aan moeten spreken en ook geen foutmelding genereren.
  Iemand ideen hoe ?
 • Begin eens met de snelkoppelingen en verwijzingen er naar te verwijderen.

  Weet niet hoe slim je kinderen zijn?
 • In het geval van kinderen vind ik persoonlijk een hdd-bracket het mooiste, 1 hdd voor pa, en 1 hdd voor de kids, op die manier heb je beide omgevingen fysiek gescheiden en in geval van een hdd crash is het simpelweg de goede hdd klonen en draaien maar.
 • Koop gewoon een 286 voor ze :D
  Ik kan er zelf echt niet tegen het woord ''gezinscomputer''
  Computers zijn heel persoonlijke dingen ofdat je nou andere aanmeldingsnamen hebt of niet.
 • Is het niet gewoon een kwestie van opvoeden? Ze vreten toch ook niet je koelkast leeg, drinken je biervoorraad niet op, maken geen krassen op je auto. Gewoon omdat ze dat allemaal geleerd hebben. Zo ook met computers. Voor kinderen is dat niets anders als de stofzuiger. Gewoon duidelijk zijn wat ze wel en niet mogen. En zet de computer in de woonkamer. Dan kijken ze wel uit gekke dingen te doen. En voor de zekerheid een goede backup/ghost maken.
 • [quote:205c8992e2="roeske"]Is het niet gewoon een kwestie van opvoeden? Ze vreten toch ook niet je koelkast leeg, drinken je biervoorraad niet op, maken geen krassen op je auto. Gewoon omdat ze dat allemaal geleerd hebben. Zo ook met computers. Voor kinderen is dat niets anders als de stofzuiger. Gewoon duidelijk zijn wat ze wel en niet mogen. En zet de computer in de woonkamer. Dan kijken ze wel uit gekke dingen te doen. En voor de zekerheid een goede backup/ghost maken.[/quote:205c8992e2]

  Jij heb zeker geen kinderen :roll: :roll: :roll:
 • [quote:08c9e74da0="roeske"]Is het niet gewoon een kwestie van opvoeden? Ze vreten toch ook niet je koelkast leeg, drinken je biervoorraad niet op, maken geen krassen op je auto. Gewoon omdat ze dat allemaal geleerd hebben. Zo ook met computers. Voor kinderen is dat niets anders als de stofzuiger. Gewoon duidelijk zijn wat ze wel en niet mogen. En zet de computer in de woonkamer. Dan kijken ze wel uit gekke dingen te doen. En voor de zekerheid een goede backup/ghost maken.[/quote:08c9e74da0]


  Helemaal mee eens, mijn kinderen mogen niet zonder mijn toestemming op internet, ik ben de enige die het wachtwoord weet om op internet te komen. Ik heb ze verteld wat ze op internet NIET mogen en hou stiekem een oogje in het zeil, gewoon door in de buurt te zijn als zij aan het internetten zijn. Als ze iets willen uitprinten moeten ze dat eerst aan mij vragen. Voor de rest heb ik ze uitgelegd waar ze beslist niet mogen aankomen en waarom. Dit werkt heel goed, zelfs bij mijn kleindochter van 3 jaar! die ook wel eens een spelletje doet op de computer.

  groet, spruitje
 • Eens : het lijkt op het eerste gezicht de moeilijk, overleggen met je kinderen en hun vertrouwen geven op de PC en dat ze geen gekke dingen doen. Afkloppen , de mijne 10 en 13 jaar houden zich er goed aan. Ze mogen bij mij het internet op. Na het praten heb ik een half uur met ze geinternet, ik heb ze gewezen op gekke sites, zelfs prono sites die opduiken, verteld wegdrukken etc.. Geen JA indrukken als er gevraagd wordt om iets te installeren (behalve macromedia).
  Die demo heeft kennelijk geholpen.

  Succes en laten we hopen dat al onze kids zich zo lang mogelijk aan de afspraken houden.

  Ik heb ze laatste geleerd dat ze regelmatig adaware moeten draaien.
  (ze hebben de luxe om een eigen (2-3 jaar oud) te hebben
 • Misschien was mijn vraag niet helemaal duidelijk. Opvoeden doe ik zelf wel. Er zijn heel wat kinderspelletjes in omloop met een tekenfunctie daarin. Meesal zitten er dan besturingsknoppen in het spel zelf en dan nog eens vlak bij elkaar. Het gebeurt niet zelden dat een kind een andere kleur wil kiezen en dan per ongeluk printen kiest. Die mogelijkheid wil ik dus ondervangen zonder allerlei foutmeldingen die het kind frustreren en mij.
  Verder mogen ze van mij ook de hele dag surfen als ze dat willen. De manier waarop en uitleg over wat mag en kan zal ik ze ook wel geven. De bovennoemde spelletjes worden ook regelmatig onderbroken door pop-ups van een fire-wall.

  Ik zoek dus een manier om in een account van win2k de internet en printerfunctionaliteit uit te zetten zonder dat dit tot foutmeldingen leidt in het gebruik in die account door de kids. Zo simpel.
 • [quote:a4ca76ae34="spiderned"]Jij heb zeker geen kinderen :roll: :roll: :roll:[/quote:a4ca76ae34] Ik heb 2 zoons in de leeftijd van 15 en 13 jaar. Weet dus ZEER goed waarover ik praat. En afspraken maken is gewoon het beste. Technische snufjes helpen niet. Zelfs Win2000 en XP zijn simpel te kraken als je maar weet HOE…..! En als je kinderen perse willen, komen ze overal achter. Dus vandaar uitleggen wat wel en niet mag en dan is het probleem opgelost. Wel je eigen kinderen vertrouwen.
 • Blijkbaar hebben wij een verschil van mening voor wat betreft opvoeden en kinderen leren met een computer om te gaan.

  Het lijkt me dat er in de firewall een optie moet zitten om de pop-up functie uit te schakelen zodat deze alleen op de achtergrond draait.
  In de internetaccount zit ongetwijfeld de optie "nooit een verbinding kiezen". Als je trouwens geen verbinding kunt maken met internet, heb je ook geen last van de firewall. Desnoods trek je de stekker van de printer eruit.

  Ik blijf erbij dat een goed gebruik van de computer bij kinderen een kwestie van opvoeden is. Af en toe per ongeluk een foutmelding hoort daar ook bij. Hoe je het ook wendt of keert, je zult er toch werk mee hebben.

  suc6, spruitje
 • Ik heb 3 broertjes. Die moet ik ook een beetje beschermen tegen overmatig msngebruik. Volgens de Geschiedenis hebben ze de prono al gevonden op het net. Als ze dan ook de neiging hebben op bij iedere site die op het beeldscherm is verschenen op Geschiedenis wissen te klikken, tja dan moet jij daar maar een stokje voor steken.

  Je moet als ouder je kind gewoon goed in de gaten houden. En geloof mij, kinderen zijn echt niet altijd slimmer dan volwassenen. Als een ouder zegt:''nu ga jij ophouden met je getik (msn) dan zal dat ook gebeuren. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.