Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Diskeeper vs Norton Speeddisk

Anoniem
Rawit
5 antwoorden
 • Ik heb zowel Diskeeper als Norton Speeddisk op mijn computer staan. Beide staan ingesteld dat ze 's nachts (na elkaar) defragmenteren. Bekijk ik de resultaten in Speeddisk dan ziet alles er aardig netjes uit, maarDiskeeper geeft aan dat mijn schijf een rommeltje is qua fragmentatie. Werken beide peogramma's zo verschillend? En kan het kwaad om beide programma's de harde schijven te laten defragmenteren? En zo nee, wat is dan de beste keus?
 • In speeddisk is een optie aanwezig om veelgebruikte programma's 'vooraan' (d.w.z. op het snelste deel van de HD) te plaatsen. Speeddisk houdt daar een lijst van bij en gaat aan de hand daarvan te werk. Misschien dat Diskkeeper daarvan in de war raakt en alles 'normaal' wil ordenen.
  Het kan geen kwaad om allebei eens te laten defragmenteren.
  Hou overigens wel in het achterhoofd dat er van echte defragmentatie alleen sprake is als je zeer veel wist en weer bij schrijft. Zolang dat niet het geval is heeft defragmenteren echt geen merkbare invloed op je HD- of systeemprestatie. Dus in dat geval maakt het weinig welk programma je hiervoor gebruikt.
 • Een hele goeie vraag!

  Ik heb ze ook beiden en Diskeeper zegt al na 8 uurtjes internetten en 2 progjes d/l dat mijn NTSC een zooitje is…en violgens de prachtige kleurtjes te zien is het ook zo, terwijl Norton het prima vindt zo…
 • Live vanaf de HCC. over 20 minuten gaan de deuren weer open.

  Ik heb het altijd opgevat als een verschil van benadering. Symantec heeft een FAT-tool geport voor NTFS. Daarbij horen inderdaad functies als 'vooraan op de harddisk zetten'. Dit hoeft helemaal geen snelheidswinst op te leveren namelijk, een harddisk is geen platenspeler waarvan de kop telkens teruggaat naar een rustpositie los van de platter. Diskeeper heeft een NTFS-systeembeheerders achtergrond en is alleen gericht op het aaneengesloten plaatsen van de bestanden zodat continous schrijven en lezen mogelijk is (beetje kort door de bocht). Kortom hun benadering van 'defragmentatie' is iets anders.

  Dit verklaart volgens mij waarom als de ene klaar is de andere meldt dat het een zooitje is.

  Ik zou ze daarom niet naast of na elkaar gebruiken. Dat leidt tot onnodig veel verplaatsen van gegevens en daarmee toch een bepaald risico.

  Een groot voordeel van Diskeeper is de volledige automatisering die het pakket toestaat. Defragmenteren automatisch als het te erg wordt, dus het pakket controleert en grijpt in als het te erg wordt (Set it and forget it). Norton heeft dit volgens mij minder maar ik heb hun laatste versie niet gezien.

  groetjes Edmond
 • Dank je, super geantwoord![b:857a6efcfb][/b:857a6efcfb]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.