Vraag & Antwoord

Anders (software)

Foutmelding bij opstart ZoneAlarm

Anoniem
wateengedoe2
4 antwoorden
 • Heb onlangs de HD van m'n nieuwe PC gepartitioneerd met PartitionMagic van 3 naar 6 partities. Omdat de nieuwe partities hierbij driveletters kregen welke na de driveletters van de aanwezige DVD, CD-brander en kaartlezer kwamen, heb ik ook de driveletters van alle drives veranderd onder WindowsXP. (Configuratiescher-Systeembeheer-Computerbeheer)

  Nu krijg ik bij de opstart van mijn PC (zodra ZoneAlarm wordt geladen) steeds de volgende foutmelding:
  "ZONEALARM.EXE: Er bevindt zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station\Device\Harddisk\DR17". Als ik daarna op de knop "annuleren" of "doorgaan" klik wordt alles normaal geladen en is er verder geen probleem.
  Heb inmiddels ZoneAlarm verwijderd en opnieuw geinstalleerd, doch zonder resultaat.
  Heeft iemand een idee ?? :wink:
 • Welke versie van ZoneAlarm? Heb je bij het herinstalleren gekozen voor een 'Clean install' of voor het behouden van je settings? Heb je, na het deïnstalleren van ZoneAlarm, ook alle verwijzingen naar "zoneal" in het systeemregister opgezocht en verwijderd?
 • Versie 3.1.395.
  Heb inderdaad een "clean install" gedaan, maar verder NIET in het register "gerommeld".
 • Nog maar eens deïnstalleren, in dat geval, en naar "zoneal" zoeken in het systeemregister: eerst alleen sleutels verwijderen!, daarna pas waarden. Er blijft na deïnstallatie vaak nog een map achter in de verkenner - die kan ook weg. En tenslotte is het raadzaam een programma als iolo's System Mechanic aan te schaffen en dat 'verweesde' register-entries te laten verwijderen. Daarna moet het geen problemen meer opleveren… Het blijft een hoop werk :(

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.