Vraag & Antwoord

Anders (software)

Divx full-screen afspelen

Anoniem
jeroentje
5 antwoorden
 • Hallo,

  Graag zou ik een player willen hebben, die divX full screen kan afspelen. Nu is het vaak zo dat je 2 grote zwarte balken hebt. Dit is vooral irritant als je een tv-out hebt op de computer en deze wilt bekijken op een breedbeeld televisie.
  Ik heb al vele players geprobeerd, maar deze werken allemaal niet; vaak is de beeldverhouding zoek als je deze op full-screen zet.

  Ik las in Computer!Totaal van november dat er voor Nvidia-kaarten een programma'tje voor is. Is er iets vergelijkbaars? Of weet iemand een goede player hiervoor?

  Groeten van Jeroen
 • Als ik een filmpje wil afspelen doe ik altijd met de oude versie van Windows media player (versie 6.2)…daar duw ik gewoon op alt + enter om het full screen te bekijken. Er zijn nog talloze programma's waarmee je divx'jes kunt bekijken…

  Die zwarte balken die je vernoemt, kunnen ook in het filmpje zelf zitten, wanneer het je niet full screen bekijkt, heb je dit dan ook? (die zwarte balkjes)

  Ik heb wel geen ervaring met tv-out, dus misschien zijn er mensen die je daar beter kunnen meehelpen :( …ik bekijk m'n filpjes altijd vanop mijn pc.

  Greetz,
  Tick
 • Bedankt voor je reactie.

  Maar dit is de oplossing niet. Een voorbeeld: Je kunt met DVD inzoomen totdat je bijna full-screen hebt. Met DivX is dit met geen enkele player mogelijk. Hierdoor blijf je de zwarte balken houden; dit bevat ongeveer 50% van het oppervlak, wat naar mijn mening niet de bedoeling kan zijn.

  Groeten van Jeroen
 • Heb je geen zoom-functie op je breedbeeldtv zelf? Verder zou je tvtool eens kunnen proberen. Dit programma heeft o.a. een resize functie. Overigens zijn niet alle tv-out chips in staat een breedbeeld-signaal te leveren.
 • Jawel, met BSPlayer kun je inzoomen, beeldverhoudingen veranderen, etc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.