Vraag & Antwoord

Anders (software)

CD kopieren

Anoniem
None
31 antwoorden
 • :o

  Hallo,

  wie kan mij helpen met het kopieëren van een CD die ik niet kan kopieëren met Nero, CloneCD of Blindwrite.

  Het programma op de CD kan ik WEL gewoon installeren en gebruiken.

  Wie o wie?


  Thnx,

  Jack
 • Als je even aangeeft om welk programma het gaat en wat er eventueel fout gaat kunnen we helpen, indien het een illegale kopie betreft dien je je heil ergens anders te zoeken.
 • Als je 'm met clonecd en blindwrite niet gekopieerd krijgt, dan zal je brander zelf wel struikelen over een beveiliging op de CD. Je zal het dan een andere brander moeten proberen of kijken of er een firmware update is die het voor jou brander wel mogelijk maakt.
 • Gebruik fantom cd om een iso te maken. die iso kan je dan branden via de optie image branden met nero. Ik neem trouwens aan dat je weet dat het legaal is om een kopie te maken, deze cd is dan ook geen illegale kopie zolang je hem ook alleen als eigen backup houdt. suc6
 • :o

  Het betreft het prgramma Magix MP3 maker Gold.

  De moeite ligt volgens mij in de system map op de cd met de bestanden:
  IOFILE.X64, MOV .X64 en SOUND.X64.

  Thnx for your help!!!


  Jack
 • Nogmaals; Als Blindwrite en CloneCD 'm niet willen kopieeren in jouw systeem, dan ligt dat met 99% zekerheid aan je brander zelf. Die flipt dus kennelijk op de beveiliging van de CD (en dat is ook de bedoeling van de ontwerpers natuurlijk). De enige manier om die CD te "back-uppen" is dus om:

  a) een andere brander te kopen.
  b) de cd bij iemand anders te kopieeren.
 • eens met Kansloos :
  Als je een goede brander hebt, kan het ook aan de gebruikte instellingen van clonecd liggen. Kies je de verkeerde dan gaat het fout.
 • [quote:7787a37374="wildside"]Gebruik fantom cd om een iso te maken. die iso kan je dan branden via de optie image branden met nero. Ik neem trouwens aan dat je weet dat het legaal is om een kopie te maken, deze cd is dan ook geen illegale kopie zolang je hem ook alleen als eigen backup houdt. suc6[/quote:7787a37374]

  Ja rare wetgeving…. je mag wel een eigen backup maken maar geen kopie voor je vrienden. Je mag weer wel de cd uitlenen aan een vriend zodat ie op z'n eigen pc een kopie kan maken :-?
  Maw als je de cd EN je pc uitleent aan die kennis, zodat ie hem zelf kan branden, dan is er niks loss. Zolang je maar niet bij jou thuis brandt :-?
 • Ongetwijfeld zullen jullie allemaal gelijk hebben!!!

  MAAR, ik probeer dus een image te maken met de genoemde brand-software en DIE hikt dus tegen die bestanden aan.
  Ook kan ik de cd niet middels verkenner kopieëren naar een andere map.
  Hij blijft dan "hangen" bij die bestanden.

  Het lijkt me vooralsnog niet aan de brander zelf te liggen, maar aan de beveiliging op de CD. En daarvoor zoek ik een oplossing.

  By the way Fantom CD heeft het ook laten afweten.

  Please help!!!

  Jack
 • Voor de laatste keer: HET LIGT AAN JE HARDWARE. Het is de bedoeling van de makers van de beveiliging dat je hardware de hik krijgt wanneer je het spul probeert te kopieren. Dus OOK als je een image probeert te maken of wanneer je het probeert te kopieeren met Verkenner.

  Nogmaals, met de JUISTE hardware kun je gewoon met CloneCD of Blindwrite (die bij uitstek geschikt zijn om beveiligingen te omzeilen MITS DE HARDWARE DIT ONDERSTEUND) een image maken en deze later op een nieuw CD'tje bakken. Sterker nog, dan kun je de image eerst nog testen door 'm virtueel te mounten.
 • Vertel eerst eens welke writer je eigenlijk hebt….. en check ook es met bv ClonyXXL welke beveiliging er op die CD staat…
 • Stop ermee! Als je een CD kopieerd en je draait in de soep, ben je een goed beveiligde CD aan't kopieeren. Niettegenstaande ik ook vind dat je het recht hebt een veiligheidskopij voor eigen gebruik te maken, ben je altijd illegaal bezig, want je probeerd een beveiliging te omzeilen.
  Over dat "recht" is trouwens reeds zoveel te doen geweest op dit forum, dat het begint te irriteren om er nog verder over te discussieren.
 • :o

  Ik heb een Lite-on brander en een Pioneer DVD-speler. Met beiden kan ik het programma niet kopieëren naar de HD.

  Het programma betrof in eerste instantie Magix MP3 maker en nu probeer ik Magix Music Maker 7 Deluxe en deze geeft hetzelfde probleem.

  Ik heb geprobeerd met software om de beveiliging te ontdekken, maar deze gaf geen beveiliging aan, alleen aan de de cd "oversized" was en dat er fouten zaten in de data en in de tracks. (weet nu even niet welk programma ik daarvoor gebruikt heb)

  Op beide schijven zit op enige afstand van de rand van de cd een soort "spatie" en denk dat dit er ook mee te maken heeft.
  Op internet heb ik kunnen ontdekken dat je een streep met een viltstift kunt trekken op een plaats naast deze "spatie" en dat het dan zou lukken, maar er staat niet bij waar en hoe dat precies moet.

  THNX for all the help !!!

  Jack
 • clonecd : skip bad sector fast
  Doet ie het dan ?
 • :o

  Nee dan doet hij het ook niet!

  Hij blijft gewoon "hangen".


  HELLLLEP!!!!!!!!!!!!!!!!


  Jack
 • Dan heb je pech en zul je dat programma moeten kopen i.p.v. kopieren :)
 • zit er geen kras op de cd?
  ik heb de orginele cd, en die begon al een beetje bekrast te worden. (als je da zo kunt zegge), dus wou ik die even kopieren. ging gewoon meteen perfect. maar bij magix video deluxe had ik ook problemen. probeer het dus maar bij iemand anders ofzo.
 • [quote:3861d64225="cyberjack"]:o Ik heb een Lite-on brander en een Pioneer DVD-speler. Met beiden kan ik het programma niet kopieëren naar de HD. Jack[/quote:3861d64225]

  Heb je al gekeken of JOUW brander compatible is met bv. Clone CD?:

  http://www.elby.ch/english/products/clone_cd/writers/l.html#liteon
 • Je kunt evt ook het programma clonyXXL downloaden.
  Da's een programma die de beveiliging detecteert en dan CloneCD
  goed instelt.

  Dat kan nl. ook het probleemzijn, het niet goed instellen van clonecd

  Probeer anders gewoon de image te maken EN branden met CloneCD
  ip Fantom & Nero
 • heb ook wel eeens problemen gehad met kopietje maken, heb bij toeval ontdekt dat mijn Pioneer DVD speler (106s slot-in) niet altijd even meegaand is geweest, heb onlangs een wat ouder type Sony OEM DVD speler (nieuw) voor mijn andere PC aangeschaft in de uitverkoop voor 20 euro en bij toeval ontdekt dat dat ding alles vreet :lol:
  heeft geen enkele last met de door Sony zelf bedachte key2audio bv
  en me Lite-On maar branden :wink:
  overigens: is hangen ook echt hangen?
  of duurt het brand/kopieer-proces agv de beveiliging gewoon tergend lang?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.