Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word kan NL spellingchecker niet vinden

Anoniem
roeske
3 antwoorden
 • Ik heb een computer met Windows ME in het Nederlands en daarop Office XP professional geinstalleerd. Word kan daar prima NL spelling checken. Op mijn andere computer staat Windows 98 in het Engels. Zelfde Office XP geinstalleerd, maar daar kan hij de Nederlandse spellingchecker niet vinden. Stonden om een of andere reden ook niet in de daarvoor bestemde map C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Proof. Dus toen die hele map van de machine waar het wel werkt naar machine waar het niet werkt gekopieerd. Dus inclusief de Msgr_nl.lex, Msgrnl32.dll, Mspnl32.dll, Mssp_nl.lex, Msth_nl.lex. Maar het werkt nog steeds niet. En als ik onder Startmenu/Programma's/MSOffice Tools/MSOffice XP Language Tools kijk, dan staat de taal wel degelijk op Nederlands ingesteld.
  Rara, wie kan mij helpen? Op de Windows ME machine stond overigens toen ik hem kocht MSWords geinstalleerd. Kan dat er iets me te maken hebben?
 • een antwoord heb ik niet voor je, maar het zal wel met de landsinstellingen te maken hebben in windows en in office. kijk eens naar die instellingen bij de pc waar het wel werkt, en verglijk dat alles met die andere.
  of installeer het nog eens opnieuwd.

  succes
 • Ik weet niet zeker of het de oplossing voor je probleem is maar als je keyboard-instelling niet op Nederlands staat dan kan word volgens mij niet de juiste spellingchecker vinden. Als je de keyboard-instelling verandert let dan wel op dat je dezelfde lay-out blijft gebruiken.
  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.