Vraag & Antwoord

Anders (software)

extern zoeken in PDF bestanden ?

Anoniem
Marty Le Roy
8 antwoorden
 • Hallo,

  ik ben bezig mijn tijdschriften de beste tips en trucs te verzamelen en zo alle artikelen digitaal te maken. Zo behoud ik de belangrijkste documenten in een digitaal tijdschrift.

  Nu mijn vraag: stel dat ik een tip zoek over pakweg [b:df12d15be4]werkbalk Word herstellen[/b:df12d15be4] maar heb inmiddels bijvoorbeeld 300 pdf bestanden. Ik zou dan graag een programma dat extern dus kan spieken in die pdf bestanden of dat trefwoord ergens voorkomt. Zo ja, dat het de bestanden weergeeft waar ik het zou kunnen vinden. Zo hoef ik niet stuk voor stuk te openen om mijn tip te vinden.

  Wie weet of er een manier is om dit te kunnen ? En met welk programma ?

  Alvast bedankt.
 • Dat gaat perfect met het programma The Sleuthhound! Pro. Dit programma vindt in luttele seconden woorden terug in Word, PDF, ach, noem maar op-bestanden. Aanrader!
 • Is dat ook ergens te downloaden of moet dat [i:19cf57233c]maar[/i:19cf57233c] meteen gekocht worden zonder dit uit te proberen ?

  :-?
 • Heb gekeken, maar de standaard tryout versie kan niet PDF aan. Buiten het feit dat ik de Pro zou moeten hebben, begrijp ik dat ik ook nog eens de Powerpack zoou moeten nemen. Het programma kost $34,95 (dat is nog te doen) maar dat Powerpack waar dus o.a. de plugin is voor PDF kost [b:dad2ff9534]$95,95[/b:dad2ff9534] ooops.
  :cry:
 • Op de HCC zag ik dat Tips & Truuks een eigen verzamel CD rom heeft. Is dat niet veel makkelijker?
 • :D
  Ik heb de CD van tips & trucs pas gekocht. Dat bracht me op het idee zo te doen. Trouwens niet alles is even interessant voor mij, dus maak ik zelf een selectie.
  Te wachten op een CD die ik misschien zelf tegen die tijd klaar heb (spaart weer €€ uit en is leuk op te doen) ga ik dus niet op wachten.

  Maar… zou goede tip zijn geweest….

  (edit:verbetering tikfoutje)
 • Waarom PDF? Als je het alleen voor jezelf maakt en je hebt MS-Word, kun je het ook daarmee doen. Bespaart je dat powerpack als ik je goed begrijp.
  Als je het portable wilt houden, kun je HTML gebruiken. Eventueel meta-tags in de header gebruiken om keywords in vast te leggen zodat bv vet en cursief geen invloed hebben op zoek resultaten).

  Een ander idee is misschien om ieder document ook als pure tekst op te slaan met dezelfde naam, maar met een andere extensie. Dan zoek je in de tekst files en opent daarna de bijbehorende PDF.

  Persoonlijk vind ik dit soort zaken roepen om een database. Daarin sla je een aantal keywords op (eventueel de hele tekst). Zoeken in de database, een klik en het juiste document wordt geopend. Het grootste voordeel is de snellere toegang tot het juiste document. Je moet zelf overwegen he belangrijk dat is.
 • Ja, maar dan zit ik weer met een database te werken, maar dat liep niet zoals ik wilde met Access. Het kwam er vaak op neer dat ik delen van artikelen in de databas moest tikken.

  De optie met HTML is dan ook nog weer een zoekoptie nodig om wat te vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.