Vraag & Antwoord

Anders (software)

image maken van diskette

Anoniem
jhde
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Wie weet nog hoe je een image kan maken van een diskette op een cd?
  Ik heb een programma op een diskette dat alleen hiervandaan goed installeert. Het is wel een oud programma (Capella), en is ook duur geweest.

  Als ik hem kopieer naar de schijf of overbrand op een cd, zie ik wel de bestanden maar het programma werkt dan niet.

  Alvast dank.
  John.
 • Volgens mij kan Nero dat. Je moet heb vragen een kopie van een partitie te maken, en als partitie geef je dan de a-schijf op.

  Onder linux is het een kwestie van 'dd' gevolgd door 'cdrecord'.
 • John,

  Ook met Easy CD Creator (ook Basic - heb ik bijgeleverd gekregen bij mijn brander) kan het. Maak een File | nieuw CD project | Bootable CD en 'Generate Image from floppy. De flop moet bootable zijn, dus een DOS bevatten.

  Groet, Maarten.
 • Hoi,

  Bedankt voor de reacties.
  Ik gebruik Nero hierbij, maar het wil maar niet lukken.
  Ik zie de bestanden dan wel op de cd, maar het installeren vanaf cd lukt niet. Het is net of de installatiebestanden niet uitgepakt worden.
  Nou ja, ik blijf het proberen. Nogmaals dank en een groet terug.

  John.
 • Probeer het eens met winimage.

  http://www.winimage.com/
 • John,

  Veel installatieprogramma's vanaf flop schrijven naar de flop, die dus niet tegen schrijven mag zijn beschermd. Maar naar CD's schrijven is tijdens de installatieprocedure onmogelijk. Helpt dit bij de verklaring? Zo ja, dan heb je een klein probleem… :-?

  Groet, Maarten.
 • Hoi,

  [quote:8d5d834e11]Veel installatieprogramma's vanaf flop schrijven naar de flop, die dus niet tegen schrijven mag zijn beschermd. Maar naar CD's schrijven is tijdens de installatieprocedure onmogelijk. Helpt dit bij de verklaring? Zo ja, dan heb je een klein probleem… [/quote:8d5d834e11]

  Als bovenstaande het geval is,formatteer dan een CD-RW met bv. InCD,dan kun je de cd gebruiken als een grote floppy,misschien dat dit kan helpen.

  "A CD-RW disc is formatted, using InCD, in the UDF file system (UDF version 1.50), so that it can be written onto and deleted file by file. A blank disc needs to be formatted before you use it as you would a floppy disk."

  wanderer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.