Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wie weet hier een programma'tje voor?

None
19 antwoorden
 • Om van een site, de directory te bekijken?
  Normaal als je www.iets.nl/blablabla/ hebt, en er staat een index.html in, dan gaat hij daarnaar toe, en kan je de inhoud dus niet zien.

  Weet iemand hoe ik die wel kan bekijken?


  Bedankt!
 • Index.html verwijderen, en dan hopen dat de server een directory index laat zien.
 • Mmmmmm, net geprobeerd om www.telegraaf.nl/index.html te verwijderen, kreeg een melding over rechten ofzo…… :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  Ik denk dat de vraagsteller bedoelt om de bestanden te zien van een publiekelijk toegankelijke site.
 • Precies… dat denk ik ook. En om dan op de vraag in te gaan. Wat k_koen wil kan niet zomaar. Dit is afhankelijk van de instellingen van de webserver waar de website op draait of wel of niet de directories worden laten zien. Meestal is dit uitgezet.

  Groet,

  Richard
 • Ja, dat was inderdaad de bedoeling. Maar bij bv. een Lycos account,
  als er een index.html staat, laadt hij die, en anders de dir.
  Is er geen manier om die index.html niet te laden?
 • Ik ben niet op de hoogte van de instellingen van Lycos servers. Ik vermoed dat _alleen_ de dir wordt laten zien als er geen index.htm of index.html staat. Het is een of-of niet een en-en. AFAIK kan het niet (maar hoor graag van anderen als het wel kan).

  Maar leuk allemaal dat je dat wil, maar waarom eigenlijk? Wat wil je precies? Dan kunnen we meedenken….

  Groet,

  LibraOne
 • Het kan zeker wel, want [i:644ecbd14c]je browser[/i:644ecbd14c] zoekt index.htm(l) op!
 • Nee het kan zeker niet want je browser zoekt niet de index bestanden.

  Als ik naar de website (fictief voorbeeld):

  http://www.testsite.nl/

  ga dan denkt de browser niet goh laat ik daar eens index.htm of index.html achter aan plakken. Dat regelt de [i:ae74e77fe2]webserver[/i:ae74e77fe2]. Dat stel je namelijk in in de webserver wat er moet worden doorgegeven als iemand geen specifiek bestand opgeeft. Dan kan je dus instellen dat je of een lege directory laat zien, of dat automatisch naar en index.htm bestand wordt gegaan, of naar een index.php of index.html.

  Als je me niet gelooft, download dan maar eens Apache van http://www.apache.org, installeer het en probeer het maar eens uit.

  Overigens bedenk ik me dat er wel programma's zijn waarmee je een hele site kan leegtrekken. Dan weet je ook wat er in de directories huist… maar ik weet nog steeds niet het doel van deze exercitie dus kan niet zeggen of dat wat is.

  Groet,

  LibraOne
 • [quote:2639044f0a="LibraOne"]Overigens bedenk ik me dat er wel programma's zijn waarmee je een hele site kan leegtrekken. Dan weet je ook wat er in de directories huist… maar ik weet nog steeds niet het doel van deze exercitie dus kan niet zeggen of dat wat is.[/quote:2639044f0a]Volgens mij trekken die niet de site leeg. Als daar namelijk dirctories of files in staan waar geen URL naar verwijst, worden die niet gevonden (hoop ik). Die programma's doen volgens mij automatisch wat gebruikers handmatig doen, links volgen.
 • Daar heb je gelijk in. Het heeft inderdaad (gelukkig) zijn beperkingen.
 • Okeej, iedereen bedankt!
  Dus als ik het goed begrijp is het niet mogelijk… Helaas!
 • Ja hee zo makkelijk is dat niet? Waarom wil je nu eigenlijk deze handeling doen? Zoals Hanibal Lecter eens zei: 'Quid Pro Quo, Clarice!' :wink:

  Je wil toch niet een site hacken he? :-?

  Ave!

  LibraOne
 • Nee hoor!
  k vroeg het me gewoon af… en t zou toch wel handig zijn!
 • Lekker vaag allemaal… Waarom zou het handig zijn voor jou? Nu zit ik echt op het puntje van mijn stoel… vertel vertel! :lol:
 • Bedoel je zoiets als: Intellitamper?
 • Heeft geen enkel nut, en [b:89bbd4d2c4]niemand heeft daar iets te maken[/b:89bbd4d2c4]. Jij zal bij jou inladen en bekijken wat "[b:89bbd4d2c4]ZIJ of IK[/b:89bbd4d2c4]" willen, niet wat jij [b:89bbd4d2c4]denkt[/b:89bbd4d2c4] te moeten hebben. Indien ik bv weet dat een "Hacker" op mijn Server iets probeert te fiksen of nog maar probeert in mijn DIR te komen, kan die er donder op zeggen dat hij op de kortst mogelijke tijd de politie op zijn dak krijgt.
 • Ach ja… maar als je echt iets te verbergen hebt op een website of gewoon niet wil dat iemand iets vind dan zet je dat niet in een html bestand zonder links maar gewoon achter een protected directory, toch?

  Maar het blijft een vaag verhaal waarom de originele poster dit nodig heeft. Geen reactie meer tot nu toe van k_koen_k… dat zegt me genoeg…
 • [b:58cd6a6c7e]Maar het blijft een vaag verhaal waarom de originele poster dit nodig heeft. Geen reactie meer tot nu toe van k_koen_k… dat zegt me genoeg…[/b:58cd6a6c7e]

  Idd. Vandaar ook mijn reactie!
 • Die wil gewoon websites gaan hacken/de-facen en denk dat dat de makkelijkste manier is.

  Slaap rustig verder :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.