Vraag & Antwoord

Anders (software)

Foutmelding bij opstarten

Anoniem
Borsato
10 antwoorden
 • Bij het opstarten van de computer krijg ik telkens deze foutmelding:
  in de titelbalk van de melding, en daaronder;
  ———————————
  zonealarm.exe - Geen schijf
  ———————————-
  Er bevind zich geen schijf in het station. Plaats een geschikt medium in station \Device\Harddisk3\DR12.

  Weet iemand wat dit betekend en hoe ik dit probleem kan verhelpen. Ik weet dat het van zonealarm komt. Aangezien ik de gratis versie heb kan ik bij zonelabs niet om hulp vragen, dat kan alleen met de betaalde versie.
 • Probeer zonealarm eens te verwijderen en daarna opnieuw te installeren.
 • [quote:3c36b8f578="PS"]Probeer zonealarm eens te verwijderen en daarna opnieuw te installeren.[/quote:3c36b8f578]
  Ik heb het geprobeerd, helpt ook niet :-(
 • Heb je iets van een Zip-drive? (Die aangezien wordt voor een harde schijf?).
 • U kunt natuurlijk eens een andere gratis firewall programma om te kijken of je dan dezelfde melding krijgt zoals bij zonealarm hier een tweetal gratis firewall's.
  A)Sygate personal firewall: is gratis en met een interessante interface Je krijgt een dialoogvenster te zien waarin je alle inkomende en uitgaande verkeer kunt volgen en de logs doorzoeken,een leuk extraatje is het e-mail notificationssysteem,waarbij je een e-mail krijgt met daarin de belangrijkste informatie over de inbreker.
  www.soho.sygate.com
  B) Tiny personal firewall 3.0 het grootste verschil zit hem hier dat in tiny bijvoorbeeld geen help-functie voorzien is.
  www.tinysoftware.com
  En wie weet is uw probleem van de baan. U zult u misschien wel afvragen aan deze informatie heb ik niets aan. Gedeeltelijk klopt dat maar het gaat er om als u één van de twee firewall's eens uitprobeert dan kunt u zien of je dan die melding ook nog te zien krijgt?
  succes ermee.
  :wink:
 • Ik ben erachter gekomen dat het waarschijnlijk niet alleen aan zonealarm ligt. Als ik het verwijder komt hetzelfde scherm weer terug maar dan van een ander programma.
 • Ga anders eens naar start/uitvoeren en typ daar eens 'msconfig' (zonder de ') in. Ga daar naar het tabblad opstarten en vink daar alles uit behalve 'systray' en 'explorer'. Start dan opnieuw op en kijk of de melding weg is.
  Als dat zo is dan alles een voor een aanzetten en kijken bij welk programma de melding weer terugkomt.
 • Kijk ook eens hier.
 • Hallo, ik heb een andere firewall geinstalleerd en ik ben van het probleem af, lag dus waarschijnlijk wel aan zonealarm. Maar nu ff een vraagje.
  Bestaat er ook een firewall die totaal geen problemen geeft met een netwerk. Ik kan wel alle computers in het netwerk gewoon zien, das geen probleem, maar zodra ik via het netwerk wil printen of een spel wil spelen lukt het niet. Pas als ik de firewall uit zet. Dat vindt ik veel te lastig, en wil gewoon met mijn netwerk kunnen werken zonder die firewall steeds te hoeven uitzetten, of er iets anders aan hoef te doen.
  Ik hoop dat iemand wat weet. 8)

  Groeten,

  MisterX
 • misterX,

  -je vertelt niet welke firewall je nu hebt
  -heb je al eens in de log van die firewall gekeken: de bedoeling van een firewall is dat-ie ongewenst verkeer tegenhoudt. Waarschijnlijk kun je de melding in de log selecteren en aangeven dat je deze actie voortaan wilt toestaan

  -overigens: degene die aanraadde om mbv msconfig te kijken welke programma's er opstarten zodra jij je computer aanzet gaf een erg goed advies. Had je dat advies nog opgevolgd?

  Herman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.