Vraag & Antwoord

Anders (software)

De zelfstartende Cd met uitleg

Anoniem
Sellis
9 antwoorden
 • Waarschijnlijk al enkelle keren aan de orde geweest maar toch:

  Ik wil een zefstartende CD maken.
  Hiervoor heb ik een SwisH filmpje als .exe bestand geexporteerd, in een map geplaatst en daarbij een kladblok bestand gezet met de naam:
  autorun.inf
  Hierin staat de zin:
  open=SwisHfilmpje.exe
  De boel op CD gebrand
  De cd speler staat op "automatisch bericht bij invoegen"

  Dilema: Het werkt niet! Wat doe ik fout?

  (geen foutmelding niets, gewoon helemaal niets.)

  HELP!!!
 • Je kon niet direct een exe bestand aanroepen, ik weet ook niet precies hoe dat wel moet, maar er zijn programma's die dat voor je regelen. probeer eens te googelen.
 • volgens mij moet er boven die regel van
  open=Swishfilmpje.exe

  nog de regel
  [autorun]
  komen. Dat staat in iedergeval op al mijn cd's die autorun hebben.

  Groeten, Wouter
 • we gaan het nog eens overlopen,misschien dat u iets over het hoofd heb gezien?
  Hoofdstuk 1:
  EEn praktisch hulpje maakt het omgaan met software-cd's onder windows een stuk comfortabeler. De autorun-functie zorgt ervoor dat de software op de cd automatisch na het het inleggen van een cd-rom opgestart wordt.
  1) Klik op "start" "instellingen" en kies in het "configuratiescherm" voor "systeem".
  2) Op het tabblad "apperaatbeheer" klik je in de lijst van apperaten op het plusje voor 'cd-roms' en selecteer je met een rechtermuisklik het cd-romstation waarvan je de instellingen wilt wijzigen. In het nu verschenen snel menu kies je voor "eigenschappen"
  3) In het "eigenschappen venster" voor jouw cd-romstation haal je het tabblad"instellingen" naar voren en zet je een vinkje voor "bericht bij automatisch invoegen" .Om de autorun-functie te deactiveren haal je het vinkje gewoon weer weg. Als je computer meer dan één cd-romstation heeft,moet je stap twee en drie voor elk station herhalen.
  ——————————
  Hoofdstuk 2:
  Geef je graag zelf gebrande cd's weg? Dan is het zonde als een onervaren bekende de cd niet eens aan de praat krijgt. Daarom kun je je cd-werkjes het best van een autorun-functie voorzien.Die zorgt ervoor dat een toepassing op een cd vanzelf opstart,als de bekende autorun-functie voor zijn/haar cd-romstation tenminste heeft ingeschakeld (zie bovenstaande tip) In een paar stappen is de cd voltooid.
  1) open via "start", "programma's" ,"bureau-accessoires" en "kladblok".
  2) voer in Kladblok de volgende regels onder elkaar in Scheidt de regels met ENTER:
  (autorun)
  OPEN=setup.exe
  als je programma door een ander bestand dan setup.exe moet worden opgestart,voer hiervan dan de naam achter het =teken in. Als het programma bijvoorbeeld "mijn programma" heet,is er meestal ook een bestand aanwezig dat dezelfde naam draagt en op EXE eindigt dus "mijn programma.exe" . Als er meerdere EXE-bestanden zijn,en je bent er niet zeker van welke daarvan de juiste is,moet je ze gewoon allemaal uitproberen. Kies dan voor dat bestand dat met een dubbelklik het programma start.
  3) Klik in kladblok op "bestans" en "opslaan". Kies achter 'opslaan' als type:voor ALLE BESTANDEN(*.*) en voer als bestandsnaam "aotorun.inf." in. Bevestig met een klik op "opslaan".
  4) Brand het bestand samen met het programma op een cd. Het autorun-bestand moet samen met het programma in de hoofdmap van de cd opgeslagen zijn,wil windows uberhaupt vinden.Als je nu de gebrande cd in het station legt, zul je zien dat de toepassing vanzelf wordt opgestart. Voor meer mogelijkheden van de autorun-bestand zouje eens met de verkenner naar de autorun.inf bestanden op software en data-cd's moeten kijken. Je kunt deze met het kladblok openen. Met de autorun-functie kun je bijvoorbeeld ook een symbool of een bestand met informatieteksten in beeld laten verschijnen.
  Hopend dat het u nu wel lukt en tevens uw geheugen te hebben opgefrist.
  ik zal het wel zien dat het gelukt is of niet.
  greetzz :wink:
 • [quote:165992c747="Mr. 18"]Je kon niet direct een exe bestand aanroepen, ik weet ook niet precies hoe dat wel moet, maar er zijn programma's die dat voor je regelen. probeer eens te googelen.[/quote:165992c747]

  ehh :oops: btje stomme fout, was in de war met html :cry:
 • Bessy bedankt voor je reactie
  Helaas; dit alles heb ik dus gedaan en toch werkt het niet :cry:

  mijn autorunbestand ziet er letterlijk zo uit:

 • De autorun.inf moet ook niet in een map staan!
 • AHA! ongelofelijk stom ja,
  meende dat de … .inf in de hoofdmap van het te starten bestand moest staan, wat onzin is want het gaat om de inf en niet om het bestand dat volgt daarna pas :oops:

  Bedankt voor deze terechtwijzing!

  maar nu ik toch bezig ben:

  kan ik alleen .exe bestanden laten starten of bijvoorbeeld ook .ppt in een viewer en zoja hoe?
 • nee, volgens mij kun je alleen maar .exe bestanden automatisch openen. html bestanden, powerpoint bestanden en wat dan nog meer, kunnen alleen via een ander programmatje (wel.exe) uitgevoerd worden. dat .exe progje opent dan zeg maar hetgene wat jij wil.
  ik had laatst een hele goede, met een hele hoop opties enzo. helaas, ik kan echt niet meer op die naam komen. zoek eens op download.com of via google ofzo, op autorun wizard of zo iets.

  succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.