Vraag & Antwoord

Anders (software)

adressen programma

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Wie weet er een goed programma voor het invoeren van adressen, en waarmee ook etikette uitgeprint kunnen worden. Ik heb nu Davi-Adres maar daar wordt ik helemaal gek van. Ik ben dus op zoek naar een goed programma.
 • Daar heb je veel keus in. Ik gebruik Lotus Approach.
 • [quote:1b657f55e8="MisterX"]… Ik heb nu Davi-Adres maar daar wordt ik helemaal gek van…[/quote:1b657f55e8]Waarom wordt je daar gek van? Je kunt er mee sorteren, selecteren, en alle mogelijke etiketten printen.
  Ik wil geen reclame maken voor Davilex (ik gebruik het zelf niet), maar ik heb dat adressenprogramma wel bij anderen zien werken en die waren daar zeer tevreden over. Je moet wel even weten hoe het werkt (verschil bedrijf - persoon bv.).
 • Ik gebruik daarvoor de software van "easy computing" pc-drukkerij .
  Daarmee kan ik zelf etiketten ontwerpen en printen verder vindt je,
  meer dan 2500 cliparts
  meer dan 100 aanpasbare voorbeelden
  met handige sjablonen voor hrt afdrukken
  professionele lay-out- tools
  Verder gebruikt ik Word om adreslabels aan te maken.(niet altijd)
  :wink:
 • [quote:226d1aa6ab="Aimable"][quote:226d1aa6ab="MisterX"]… Ik heb nu Davi-Adres maar daar wordt ik helemaal gek van…[/quote:226d1aa6ab]Waarom wordt je daar gek van? Je kunt er mee sorteren, selecteren, en alle mogelijke etiketten printen.
  Ik wil geen reclame maken voor Davilex (ik gebruik het zelf niet), maar ik heb dat adressenprogramma wel bij anderen zien werken en die waren daar zeer tevreden over. Je moet wel even weten hoe het werkt (verschil bedrijf - persoon bv.).[/quote:226d1aa6ab]
  Waarom? Als ik een etiket uitprint, zegt het programma ( als het lettertype te groot is ) dat het iets kleiner gemaakt moet worden zodat het wel, precies op het etiket past. Nou Ok fijn, doe maar, maar wat doet het programma, het gaat ineens lettertype 8 gebruiken ofzo, te klein vindt ik terwijl het groter kan. En ik heb geen zin alle adressen die te lang zijn zelf kwa lettergroote te gaan aanpassen. En verder gooit het programma geregeld de volgorde van de adressen door elkaar, heb ik ze netjes op naam gesorteerd, ineens staat het door elkaar. En het is verder gewoon onlogisch. ( maarja dat zijn computers wel vaker :-)
 • [quote:f5200e2371="MisterX"]Als ik een etiket uitprint, zegt het programma (als het lettertype te groot is ) dat het iets kleiner gemaakt moet worden zodat het wel precies op het etiket past. Nou Ok fijn, doe maar, maar wat doet het programma, het gaat ineens lettertype 8 gebruiken ofzo, te klein vindt ik terwijl het groter kan…[/quote:f5200e2371]Stel dat bij 3 etiketten met het door jou gekozen lettertype de tekst niet op het etiket past, dan kiest het programma dát lettertype waarbij de tekst van ál die 3 etiketten er wel op past. Het is dus goed mogelijk dat bij 1 of 2 van die 3 een groter lettertype mogelijk is. Advies: verdeel de tekst van naam en/of adres over meerdere regels.
  [quote:f5200e2371="MisterX"]En verder gooit het programma geregeld de volgorde van de adressen door elkaar, heb ik ze netjes op naam gesorteerd, ineens staat het door elkaar.[/quote:f5200e2371]Dat is niet normaal. Misschien eens opnieuw installeren?
 • [quote:2a14e05c80="Aimable"][quote:2a14e05c80="MisterX"]Als ik een etiket uitprint, zegt het programma (als het lettertype te groot is ) dat het iets kleiner gemaakt moet worden zodat het wel precies op het etiket past. Nou Ok fijn, doe maar, maar wat doet het programma, het gaat ineens lettertype 8 gebruiken ofzo, te klein vindt ik terwijl het groter kan…[/quote:2a14e05c80]Stel dat bij 3 etiketten met het door jou gekozen lettertype de tekst niet op het etiket past, dan kiest het programma dát lettertype waarbij de tekst van ál die 3 etiketten er wel op past. Het is dus goed mogelijk dat bij 1 of 2 van die 3 een groter lettertype mogelijk is. Advies: verdeel de tekst van naam en/of adres over meerdere regels.
  [quote:2a14e05c80="MisterX"]En verder gooit het programma geregeld de volgorde van de adressen door elkaar, heb ik ze netjes op naam gesorteerd, ineens staat het door elkaar.[/quote:2a14e05c80]Dat is niet normaal. Misschien eens opnieuw installeren?[/quote:2a14e05c80]

  De adressen heb ik goed over de etiketten verdeeld. Ik vindt het niet echt handig hoe het allemaal zo werkt. Ik wil gewoon als ik op de knop afdrukken druk dat de etiketten dan netjes worden afgedrukt, zonder gezeur. Als ze dan iets kleiner moeten, OK, maar dan niet te klein.

  Opnieuw installeren heb ik al vaak genoeg gedaan. Lijkt mij ook niet normaal nee.
  Ik heb gewoon genoeg van het programma, en hoop dat iemand een echt goed programma weet.
 • Ik druk regelmatig etiketten af, van een adresdatabase die in Excel gemaakt is, in WinWord.
  Het formaat kan ik kiezen of zelf aanmaken.
  Ik kan ofwel 1 of een volle A4 afdrukken, en heb daarvoor geen appart programma nodig. Zie "Extra", Envloppen en Etiketten afdrukken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.