Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wie heeft wel eens software in de USA besteld?

Anoniem
perloc
5 antwoorden
 • Europa is duur! De USA blijkt in veel (alle??) dingen aanmerkelijk goedkoper. Waarom??
  Auto's. Veel goedkoper daar.
  (Computer) hardware. Veel goedkoper.
  Software natuurlijk ook

  Ik wil Adobe PREMIERE 6.5 kopen. Kost in Nederland E 699.- ex.
  In de USA al gezien (op Internet) voor US$ 450.- (ex. verzendkosten)

  Wie heeft goed/slechte ervaring met bestellen in de USA.
  Is het aan te raden? (te kopen via Internet daar??)

  Groet, perloc
 • Vergeet niet dat in de meeste gevallen ook nog eens 19% BTW en invoerrechten betaald dient te worden. Dan wordt het prijsverschil al een stuk minder.
 • Daarmee is het antwoord gekend.
  :wink:
 • Mocht je toch zaken willen doen, ik heb er al verscheidene malen software gekocht, weliswaar voor niet zulke hoge bedragen dat de douane zich er mee ging bemoeien (dus geen invoerrechten). Betalen via de creditcard werkt goed. Één keer werd de software niet geleverd en werd het geld wel afgeboekt (bleek later overigens een misverstand bij de leverancier). Een telefoontje naar mastercard en het geld werd zonder problemen teruggeboekt. Moest nog wel een formulier invullen waarom het geld terug moest, maar het was al teruggestort. Kortom geen slechte ervaring. Let trouwens ook op de verzendkosten en kijk op http://www.dagan.nl/Currency.htm voor de wisselkoers, want ook dat kan, samen met de invoerrechten en transportkosten, je software net zo duur maken als hier in Nederland.
 • Ik heb nog nooit software gekocht daar, maar wel vaak dvd's.
  Tot 2 stukcs (of een dubbel dvd) gaat zonder problemen, bestel je er meer, wordt het 9 van de 10 keer onderschept door de douane.
  Tot plusminus 50 euro/dollar lukt wel dus, als jij voor 450 dollar besteld, reken dan maar vast op extra betalen ervoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.