Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

samenvoegen in excel

yug
11 antwoorden
 • Ik heb een map met personele gegevens enerzijds en die wil ik samenvoegen op een urenverantwoordinglijst. Hoe doe ik dat? De lijst met namen bevat ongeveer 60 medewerkers. De urenverantwoordinglijst is een standaard formulier. Het doel is om de 60 lijsten automatisch te vullen met de gewenste gegevens:roll:
 • Ik begrijp nog niet precies op welke manier de gegevens gekoppeld moeten worden.

  Is het de bedoeling om bijvoorbeeld alleen het personeelsnummer in te vullen, waarna automatisch alle persoonsgegevens op het formulier worden ingevuld ? In dat geval kan je het best de functie verticaal zoeken gebruiken. en krijg je iets als.

  =VERT.ZOEKEN(veld personeelsnr;Blad personeelsgegevens;kolomnummer gewenste gegeven;ONWAAR)
 • Dit zou een oplossing kunnen zijn maar dan moet ik alle 60 formulieren nog apart aanmaken. Hetgeen ik wil bereiken is hetzelfde wat je in word kan doen met de functie samenvoegen. Hier heb je bijv: een document met NAW records en een voorbeeldbrief. Als ik deze brief naar alle medewerkers wil versturen selecteer ik beide documenten via de funtie samenvoegen en ik heb alle 60 brieven in een keer klaar. Dit zou ook in excel moeten kunnen lijkt mij zo? :-?
 • Als je twee van die formulieren onder elkaar plaatst kun je toch gewoon naar beneden kopieren?
 • Stel lijst A zijn je personeelsgegevens, Lijst B is het standaardformulier. Indien je formulier B met verticaal zoeken instelt, hoef je dus alleen maar in een bepaald veld op B het personeelsnr in te vullen en vervolgens af te drukken. Dit zou je in principe voor alle 60 werknemers kunnen doen door steeds een ander nr in B in te vullen.

  Probleem is dat dit 60 handelingen zijn (intypen+printen) en dat je dit in een keer wilt. Mogelijk dat je hiervoor een macrotje kan maken. Zelf ben ik hier niet bekend mee, maar misschien levert expirimenteren met de optie 'Extra>Macro>Nieuwe macro opnemen…' wat op ?
 • [quote:51440b1bba="PS"]Dit zou je in principe voor alle 60 werknemers kunnen doen door steeds een ander nr in B in te vullen.

  Probleem is dat dit 60 handelingen zijn (intypen+printen) en dat je dit in een keer wilt. [/quote:51440b1bba]

  Daarom doe je het gewoon met formules: het enige truukje is die regelnummers mee te laten lopen bij het kopieren zodat die formule die jij noemt per formulier de gegevens ophaalt uit de tabel-gerelateerd aan het regelnummer, dus-.

  INDIRECT()
 • Wat die formule INDIRECT() aangaat moet je me wat meer informatie geven want ik weet niet wat ik hiermee aan moet?
  Wordt deze in combinatie met VERT.Zoeken() gebruikt? :(
 • :o Echt duidelijk was ik niet nee :oops:

  Op blad 1 een kolom namen(A)
  Op blad 2 een formulier
  in a1 op blad 2: Blad1!A1(let op: zonder = ervoor)
  in b1 op blad 2: =INDIRECT(A1)
  nu verschijnt dus de naam uit blad 1 a1 in b1 op blad 2
  selecteer een aantal regels op blad 2(inclusief a1 en b1), bijvoorbeeld het bereik a1: c10; ga naar de rechteronderhoek van c10: je cursor wordt een kruis; linkermuisknop ingedrukt houden en naar beneden kopieren.
  In a11 verschijnt nu vanzelf Blad1!A2 en in b11 de naam van blad1a2
  (kan dus helemaal met indirect; er hoeft helemaal niets gezocht te worden-sorry PS- )

  (A-kolom op blad 2 buiten afdrukbereik laten vallen)
 • Zit te ijlen :evil: :roll:

  vergeet indirect

  vul de celverwijzingen op je formulier in -nog steeds zonder = ervoor; kopieer het zootje 59 keer naar beneden; vervang [b:0e9f483d62]Blad[/b:0e9f483d62] door [b:0e9f483d62]=Blad[/b:0e9f483d62]
  ;)
 • Het werkt inderdaad, alleen krijg ik in pagina einde voorbeeld maar 42 pagina's gemaakt? Als ik deze lijn wil verslepen stopt ie hier. Hoe moet ik dit oplossen? :o
 • Als je in Afdrukvoorbeeld de Marges weergeeft en ze vervolgens op de afmetingen van het formulier sleept, krijg je er 60(wel zorgen dat in Pagina-eindevoorbeeld de onderste blauwe lijn onderaan formulier 60 staat…).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.