Vraag & Antwoord

Anders (software)

Een vraag over harddisk activiteit

4 antwoorden
  • Ik heb al maanden een probleem waarvan ik niet weet of het werkelijk een probleem is. Als ik namelijk mijn harddisk defragmenteer gebeurt het regelmatig dat deze onderbreken word met het bericht dat de gegevens op de disk zijn geweizigd (er is naar geschreven) en dan begint de defragmentatie opnieuw. Nu geloof ik dat als er geen programma's geladen zijn er ook geen activiteit op de harddisk moet zijn. Als dit er wel is dan duidt dat toch op de aanwezigheid van een virus? Echter mijn volledig ge-update virus scanner (norton) kan niets vinden. Toch blijft dit probleem zich voordoen en word naar verloop van tijd zelfs erger. Tot op het moment dat de defragmentatie doorlopend onderbroken word. Ik heb mijn harddisk al enige malen geformateerd (voor verscheidene redenen) maar het probleem gaat niet weg. De laatste keer dat ik dat heb gedaan heb ik, om besmetting vanaf diskettes uit te sluiten, na installatie van windows en enkele programma's gedefragmenteerd. Bij ongeveer 80% kreeg ik dit probleem precies weer. Ik heb echt geen idee wat hier aan de hand is en of ik mij zorgen moet maken. Dit waren de programma's die ik die laatste keer geinstalleerd had. Windows ME Word 2002 mechwarrior4 mechwarrior4 Black Knight mechwarrior4 IS & Clan Mechpacks Mechwarrior4 Mercenaries die laatste vier zijn spelletjes gemaakt door microsoft die ik erop had gezet zodat er wat te defragmenteren viel. Alle software die ik gebruik is legaal (er is dus niet sprake van een illegale cd die geinfecteerd kan zijn). Verder heb ik de volgende computer AMD Athlon 900 Via Aopen AK33 moederbord 384 SDRAM 40 GigHD GeForce2 MX 32MB Mijn vragen zijn deze, 1 Wat kan het zijn dat deze interrupties veroorzaakt? 2 Is dit iets waarover ik mij zorgen moet maken? 3 Kan er iets op mijn computer zitten dat een formatering kan overleven? 4 Zo ja, hoe kan ik er weer vanaf komen? Bij voorbaad dank voor iedereens hulp.
  • [i:e04fa61ed2]1 Wat kan het zijn dat deze interrupties veroorzaakt?[/i:e04fa61ed2] [b:e04fa61ed2]Van alles. Het kan je virusscanner zijn, het kan een driver zijn, maar windows kan het ook veroorzaken[/b:e04fa61ed2] [i:e04fa61ed2]2 Is dit iets waarover ik mij zorgen moet maken?[/i:e04fa61ed2] [b:e04fa61ed2]Nah, dat gebeurt bij iedereen zo'n beetje :)[/b:e04fa61ed2] [i:e04fa61ed2]3 Kan er iets op mijn computer zitten dat een formatering kan overleven?[/i:e04fa61ed2] [b:e04fa61ed2]Yup, een bios- of bootsectorvirus[/b:e04fa61ed2] [i:e04fa61ed2]4 Zo ja, hoe kan ik er weer vanaf komen?[/i:e04fa61ed2] [b:e04fa61ed2]Norton zou het moeten zien[/b:e04fa61ed2] Ik zou maar eens proberen te defragmenteren in veilige modus, grote kans dat het dán wél goed gaat. Probeer anders de dos-versie van defrag die op je winME cd staat te gebruiken (booten vanaf je cd)
  • [quote:697c7abeff="webspider"]Ik zou maar eens proberen te defragmenteren in veilige modus, grote kans dat het dán wél goed gaat. [/quote:697c7abeff] Idd. En ik weet uit ervaring dat het zelfs dan nog wel eens onderbroken wordt. Maar, dat is zoals eerder al gezegd is, niks om je zorgen over te maken.
  • Bedankt voor de reacties. Nu kan ik 's nacht weer rustig slapen :D .

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.