Vraag & Antwoord

Anders (software)

HULP gevraagd voor schoolopdracht (XML?)

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Help! Ik heb voor mijn school een case gehad voor het vak infrastructuren maar ik heb absoluut geen idee hoe ik het aan moet pakken, zelfs niet wat het inhoud!

  Ik zal hieronder ff de case typen, als jullie de moeite zouden willen nemen deze door te lezen en alsjeblieft wat hulp bij willen geven, dan ben ik jullie zeer dankbaar!

  komt ie:

  SITUATIESCHETS
  Het bedrijf 'WieMoetDatBetalen B.V. is een jonge onderneming met als core business het verstrekken van subsidieadviezen en informatie.
  Maandelijks brengen zij aan hun leden een nieuwsbrief uit. Leden kunnen tevens via de website van het bedrijf het nieuwsarchief raadplegen.
  Tot op heden werd dit archief door de webmaster bijgehouden. Vond hij dit werk in het begin nog aantrekkelijk, nu begint het hem te vervelen. Dit omdat het meer een copy & paste actie is geworden, want hij ontvangt de te publiceren informatie in een ASCII-text bestand en hij gebruikt eerder aangemaakte nieuws en HTML pagina's als uitgangsbasis

  Ook op de redactie vindt men dat het anders zou moeten kunnen, want nu moet men de geschreven teksten twee keer opslaan, een keer voor de drukker die hem als XML-FO file wil hebben en een keer voor de webmaster.

  De directie neemt de geluiden van zijn medewerkers serieus en heeft besloten jullie om advies te vragen. Tevens willen zij graag een offerte voor een totaaloplossing. Het budget is 250.000 euro (all-in) Tevens moet het op korte termijn ingevoerd worden.

  DIT WAS HEM!

  aanvullende informatie
  termijn=ong 2 weken
  website achter database=mssql
  redactie werkt emt windows
  heterogeen systeem (unix windows)
  drukker ontvangt via e-mail
  (tip:script zou een oplossing wezen)

  de opdracht gaat mijns inziens redelijk diep aangezien het budget van 250.000 euro, ook moet het voor de toekomst klaar zijn,

  HELHELPHELPHELPHELPHELP
  HELHELPHELPHELPHELPHELP
 • Je kunt toch op Internet wel informatie inwinnen over XML, scripting, MySQL etc.

  Moet je nou een rapport maken, moet je een daadwerkelijke oplossing bouwen?

  Moet je investeringsbeslissingen doen?
 • Adviesrapport schrijven voor het vak infrastructuur, dus een rapport waarin wij advies geven over het te bouwen systeem/website/?. We hoeven niks te realiseren alleen advies geven dus niks is te gek denk ik
 • De bedoeling van huiswerk is dat je er iets van leert, niet dat je het door een ander laat doen. Als je je al laat helpen door iemand op dit forum, bewijs je jezelf een slechte dienst.
 • iK ben ook niet op zoek naar een totaaloplossing ofzo, ik vraag jullie niet om een rapport voor me te schrijven, maar gewoon wat feedback. zoals websites waar ik terecht kan, wat is een XML-FO file, enz enz., ik heb nu namelijk geen flauw idee waar ik moet beginnen, ik zou adviseren een scriptje te schrijven en dat is alles wat ik kan adviseren, maar dat is natuurlijk niet wat er met deze case bedoeld wordt
 • Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde verhaal. Een dergelijke opdracht is ook een test in zelfredzaamheid. Er staan genoeg keywords in de tekst, waarmee je echt bakken vol informatie kunt vinden. Als je je door een ander laat helpen, vind ik dat echt een brevet van onvermogen.
 • Vind je het erg als ik een andere mening heb. Dit is onderdeel van mijn zelfdredzaamheid, we gebruiken internet en andere bronnen als informatiemedium dus lijkt me dit een hele goeie manier. Natuurlijk heb ik met een groepje klasgenoten ons oog erover laten gaan, maar niemand snapt het echt goed. (We zijn 1e jaars btw) We hebben 20 minuten gehad om vragen te stellen aan de 'opdrachgever'/docent en de docent zaei aan het eind van de rit dat we totaal op het verkeerde spoor zaten. En nu is het vakantie en het moet de maandag na de vakantie ingeleverd worden, en we mogen de docent slechts een e/mail hierover sturen, dus wil ik het een goede laten zijn.
 • Ik ben het helemaal met "G" eens hoor! Als een leraar je laat zwemmen, dan mag je alle bronnen gebruiken die je kunt vinden. Dat mag je in het "echte" (?) leven toch ook?
  Nu is Google natuurlijk ook een uitstekende bron en 1x zoeken leverde direct het antwoord op "Wat is XML-FO" http://www.xml.com/pub/a/2001/01/17/xsl-fo/. Ik heb dit vak vroeger niet gehad, dus of je er iets aan hebt kan ik niet beoordelen. Het lijkt me echter dat je op zoek bent naar een applicatie die met beide formaten (XML-FO en andere soorten HTML) kan omgaan.
 • [quote:5e6bcff716]ik heb nu namelijk geen flauw idee waar ik moet beginnen, ik zou adviseren een scriptje te schrijven en dat is alles wat ik kan adviseren, maar dat is natuurlijk niet wat er met deze case bedoeld wordt[/quote:5e6bcff716]

  Ben het met Gerben eens dat je zelf een dergelijke case dient uit te werken, zodat je er ook van leert. Maar aangezien je niet weet hoe te beginnen raad ik je aan het volgende op een rijtje te zetten:

  (1) Wat is de huidige situatie (staat reeds beschreven in case)
  (2) Welke problemen heeft men in deze situatie (kan je met een beetje fantasie uit de case afleiden)
  (3) Wat is de gewenste situatie (M.a.w. hoe moet het eruit komen te zien om dit probleem opgelost te krijgen)
  (4) Advies (wat moet er aangepast worden om van de werkelijke situatie naar de gewenste situatie te komen incl budget en motivatie)

  Als je het op deze manier op een rijtje zet en dit onderbouwd met gegevens die je uit je schoolboeken en van internet zit je goed op weg.
 • ik kan het volgen tot punt 2, maar vqnaf daar is het vaag! 250.000 euro, daar steekt een addertje onder het gras. Ik zal ff kijken op die website, bedankt in ieder gefva,
 • [quote:ab9cee385d]ik kan het volgen tot punt 2, maar vqnaf daar is het vaag! 250.000 euro, daar steekt een addertje onder het gras. [/quote:ab9cee385d]

  De gewenste situatie is ihoe het eruit ziet als het probleem opgelost is. Dat wil dus zeggen. Dus bijvoorbeeld dat er een standaarformaat moet zijn zodat niet alles in twee formaten beschikbaar is. Ongetwijfeld kan je voor elk probleem wel zo'n oplossing vinden en dit combineren tot een beschrijving van hoe het eruit moet gaan zien.

  Wat betreft die 250.000 euro, denk hierbij aan: software (met name een maatwerkoplossing is duur), eventuele upgrade van hardware ivm gewijzigde systeemeisen, scholing, etc.
 • SHIT! morgen inleveren en nog steeds noppes.

  Ik heb wel even gekeken nog naar die opties over scholing en software, maar toch is die 250.000 euro nog een grote adder, die komt lang niet op.

  Ik heb het gevoel dat het misschien iets is met ITIL ofzo dat geimplementeerd moet worden of heeft dat er niks mee te maken?
 • Ik ben er deels uit. Het moet een Content Management Systeem worden!

  Nu de invulling nog, dus tips zijn welkom, ik heb al gemaild naar wat bedrijven en de richtprijs is zo'n 150.000 euro vandaar dat budget.

  Tot zover bedankt voor jullie hulp :D en sommigen niet :evil:

  Nieuwe tips en aanvullingen zijn nog welkom
 • Denk ook aan:

  hardware
  software
  implementatie door extern bedrijf
  scholing van het personeel
  onderhoud contracten

  dit allen zal toch aardig in de cijfers lopen

  suc6

  :evil: MajinBuu :evil:
 • Ik hoop het, ik moet minstens een 5 hebben, moet te doen zijn :D

  Ik laat de uitslag wel weten

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.