Vraag & Antwoord

Anders (software)

Drive Image probleem Backup files!!

Anoniem
NoNoAD
9 antwoorden
 • ik heb het volgende probleem : bij het maken van de image's naar CD toe gaat het goed tot dat de 70% is gehaald want dan vraagt ie om…….. DIcd0\MYbackup.018, maar die moet op CD 2 bij mij staan.
  Dit is dus niet zo kan op geen van de 10 CD die ik dan had het bestand terug vinden.
  Bij CD 2 begint hij weer te branden op bestandje .019 en bij CD 1 eindigd ie op \MyBackup.015 dus waar zijn .016 .017 .018 gebleven vraag ik me dan af.
  Nu heb ik het opnieuw gedaan CD 1 brand weer tot .15 dus dat gaat weer gewoon goed, by de 2de CD stopt ie naa even branden en wil die CD1 weer hebben. Ondertussen kijk ik effe op CD 2 op een andere pc en ja hoor daar staan de drie bestandjes .016 .017 .018 even later wil de pc weer cd 2 en die stop ik er in hij draaied herkent de CD2 niet en vraagd op nieuw, klik weer OK en de CD begint weer te branden.
  De pc fraagt weer om een nieuwe CD en kan ik mooi effe kijken naar die CD 2 met nu .016 .017 .018 er op…NIKS De CD 2 begint weer bij .019 .

  Hoe los ik dit op en hoe kan ik weer door gaan bij die 70 % of heb ik voor niks nu 14 CDjes gebrand als backup????????????????

  Groeten, NoNoAD
 • Begrijp ik het goed dat je een image wilt kopiëren naar CD's waar al een image opstaat?
 • Snap het idd ook niet helemaal. lijkt me echter goedkoper dat je je
  data op een aparte partitie gaat zetten (en die gewoon opslaat op een cd)
  en dat je van je O.S.-partitie een image maakt.

  Sterkte :wink:
 • nee ik probeer een volledige backup te maken van mijn systeem op CD-r's
  zodat als er wat fout of het niet meer lekker loopt ik de backup er weer opzet.
  Jullie kennen toch ook norten Gost waar je een voledige backup kan maken nou dat doe ik dus maar het werk niet echt en daar wil ik dus effe graag een oplossing voor.
  Of schrijf ik hier in het Belgie's of zo ?? :lol: :lol:
  Bedankt iedergeval

  Groeten, NoNoAD
 • Lees maar even mee. Je schrijft:

  "ik heb het volgende probleem : bij het maken van de image's naar CD toe gaat het goed tot dat de 70% is gehaald want dan vraagt ie om…….. DIcd0\MYbackup.018, maar die moet op CD 2 bij mij staan.
  Dit is dus niet zo kan op geen van de 10 CD die ik dan had het bestand terug vinden".

  Hoe kan een programma vragen om een bestand of een CD dat nog gemaakt moet worden? En hoe kan je dan schrijven dat op geen van de 10 cd's het bestand niet staat als er nog CD's gemaakt moeten worden? Wat betekent dan: "[i:2227f9e786]die ik dan had[/i:2227f9e786]". Die heb je dus al?? Ik raak daar het spoor bijster.

  Ik zou zeggen: je begint bij CD-1. Zodra die vol is vraagt het programma om de volgende CD, etc.

  Ik sla vast iets over. Maar wat?
 • Nog en keer: ik probeer een volledige backup te maken van myn pc,
  niet een backup van een backup op de HD ( en dat snap ik niet helemaal )

  Maar drive Image brand direct een backup van een deel( geselekteert) of je hele HD op cd Zip Tape of Andere medium.
  Ik wil dus mijn hele HD Saven op CD want als mijn HD verrot gaat heb ik niks aan een backup op mijn HD want die kan ik dan toch niet meer lezen en gebruiken.

  Ik was dus op de 70% en toen had Drive Image file….. MyBackup.018 nodig en die stond dus niet op de cd's en heb ik dus de helle brandproces afmoeten sluiten. ( gloeiende gloeiende :evil: )
  Ik wil nu die files die ik niet kan vinden terug vinden en het liefst zelfs weer door branden waar die gebleven was. (70%)
  Heeft iemand Drive Image en heeft die zonder problemen een voledige Image gemaakt van zijn HD kan die dan meschien uitleggen wat ik fout doe?
  Ik wil niet voor niets 80 gulden door de plee spoelen als het kan. :cry:
  (F*ck de Euro)

  Groeten, NoNoAD
 • Ok, het is me al een stuk duidelijker. Wat het eerste probleem betreft het volgende: als je gewoon een image maakt van je HD en die gewoon wegschrijft naar de HD kan je die [i:2d390c524f]later[/i:2d390c524f] naar CD-rom kopiëren. Zorg er dan wel voor dat de bestanden niet groter zijn dan de capaciteit van de CD's die je gebruikt. Je moet dan ook beschikken over een extra partitie. De image van je HD komt dan te staan op die extra image.

  Paar vraagjes:

  - Welke Windowsversie heb je?
  - Welke versie van DriveImage?
 • XP-pro sp1
  Drive Image 2002 ::::> There are no updates for this product. Drive Image is currently at version 2002(6.0). (Note: Drive Image 2002 and 6.0 refer to the same product.)

  dus dat helpt niet om naar die site te gaan.

  [quote:7635b3ae53]als je gewoon een image maakt van je HD en die gewoon wegschrijft naar de HD kan je die later naar CD-rom kopiëren. Zorg er dan wel voor dat de bestanden niet groter zijn dan de capaciteit van de CD's die je gebruikt[/quote:7635b3ae53]

  Drive Image heeft de mogelijkheid om gedeelde bachup te maken.
  Dus dat betekent hou groot het ook is het deelt het elke keer op in de medium die je op dat moment wil gaan gebruiken ik dus CD-r's 650Mb.
  Ik moet dus wel wat cdjes er in rossen want het was 4,2 Gb.
  Maar ik heb nog steeds geen oplossing voor die files MyBackup.016 ….017 …..018 die op CD 2 moeten staan maar verdwijnen zoals ik hier boven 2x vertel.

  Groeten, NoNoAD
 • Ik heb zelf nog rondgeneusd in de PDF-bestanden die worden geleverd bij het programma, maar daar niets in aangetroffen wat op je probleem lijkt. Ook op de Supportpagina's van Powerquest kan ik er niets over vinden. Ik denk dat je er goed aan doet om Powerquest een e-mail te sturen, tenzij iemand anders nog met een geniaal idee om de hoek komt:
  http://www.powerquest.com/support/emsupport.cfm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.