Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel-probleem

FlvanSon
7 antwoorden
 • Hallo, ik zit met een probleempje: ik wil graag dat zodra er twee cellen in een kolom dezelfde waarde hebben deze cellen groen kleuren. Hoe kan ik dat realiseren.Als ik de kolom selecteer dat kleurt de hele kolom groen en dat is nu de bedoeling niet.
  Alvast bedankt voor eventueel antwoord.
  :wink:
 • Dollartekens (voor rijnummers) uit formule verwijderen: blijft anders naar eerste set cellen verwijzen.
 • Dat kan met een macro:
  http://www.femda.com/vragen/antwoord.asp?CD=0&ID=vn1163740272

  Pas de code aan om de kleur groen te krijgen:
  rgeFind.Font.ColorIndex = 4
 • Formule is =ALS(AANTAL.ALS(A:A;A1)>1;WAAR;ONWAAR)
 • Wat je bij voorw. opmaak d.m.v. een functie beweert, is voor Excel altijd waar of onwaar. De woorden waar en/of onwaar hoef je bij voorw. opmaak dus [b:e3a9c3d7d2]nooit[/b:e3a9c3d7d2] toe te voegen, de gewenste opmaak vindt immers plaats als hetgeen je beweert waar is. De functie van FlvanSon (in a1, en van daaruit naar beneden door te voeren) kun je dus verkorten tot =aantal.als(a:a;a1)>1 .
 • Dat deed ik voor Ben(anders lijkt die formule helemaal zo kort) :wink:

  :oops: Dank voor de les, Aimable :D
 • [quote:3cd74c2f9c="FlvanSon"]Dat deed ik voor Ben (anders lijkt die formule helemaal zo kort).[/quote:3cd74c2f9c]Dat de tekst dan wat korter is, is inderdaad het enige verschil, want het kan geen kwaad als je waar/onwaar laat staan.
  [quote:3cd74c2f9c]Dank voor de les…[/quote:3cd74c2f9c]Ik denk dat ik op deze site meer van jou geleerd heb dan jij van mij…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.