Vraag & Antwoord

Anders (software)

MSN

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik zit al een tijdje met een probleem.. Mijn computer maakt deel uit van een netwerk van 3 computers. De hoofdcomputer die is aangesloten op internet, mijn computer en nog een computer. Nu wil ik via MSN bestanden naar andere contactpersonen, dit is echter nog nooit gelukt. Wel kan ik bestanden ontvangen maar telkens al ik een bestanden probeer te verzenden blijft hij staan op "Bezig met verbinden" en dan opeens krijg ik een bericht [b:40106b749f]"Dit bestand kan niet worden verzonden omdat de verbinding is geblokkeerd. Neem contact op met de systeembeheerder of Internet-provider, omdat zij bestandsoverdracht kunnen inschakelen.
  "[/b:40106b749f] . Op de hoofdcomputer staat een Norton Firewall. Ik heb al wat zitten proberen met de instellingen maar niets helpt, voor de rest werkt alles prima. Op de hoofdcomputer zit Windows XP Proffesional geinstalleerd en op mijn computer precies hetzelfde. De firewall van Windows staat NIET aan, wat kan ik doen om dit probleem op te lossen? Ik kan btw wel binnen het netwerk bestanden verzenden naar de hoofdcomputer en de andere computer.
 • Tjah.. ik zit met hetzelfde probleem… heb ook windows xp zit ook in een netwerk, maar het is me al eens gelukt om bestanden door te zenden, maar ik geloof dat men firewall (zonealarm pro) afstond.. en ik had ook wat met de poorten geknoeid :wink:
 • Ik gebruik zelf ZApro dus met de precieze instellingen kan ik niet helpen maar mij is wel duidelijk dan het probleem in je Norton Firewall zit.

  Zoek anders ff op Google naar welke poorten MSN gebruikt en zet die open.
 • ik heb ook xp :lol: in een netwerk (2 pc xp met netwerkkaarten en crosscable) :wink:
  en ik kan ook geen bestanden sturen maar wel ontvangen! hoe kan dat dan????? :cry:

  help :roll:
 • Volgens mij heeft het niets te maken met de firewall maar gewoon met het feit dat je in een netwerk zit. Zelf heb ik dat probleem ook, erg vervelend. Er staat ook iets over op de site van microsoft en er zijn ook al een boel topics over geweest dus je kunt ook ff de zoekoptie gebruiken als je meer wilt weten
 • Nou, ik heb dat "probleem" ook.
  Dat komt waarschijnlijk omdat je in hetzelfde subnetmask zit.
  Let wel: ik heb het niet bedacht, maar heb dat van o.a. Chello vernomen.

  Als ik naar mijn zwager (die hier 1 straat verderop zit) een bestand verzend lukt het niet, maar als ik naar bv Egypte iets stuur gaat het wel.
  Ik heb Zonealarm tijdens al die momenten uitgezet en ook de ontvanger, maar niets hielp.

  Ik stuur ze tegenwoordig per e-mail :lol: :lol: :lol:
 • Het probleem dat jullie allemaal hebben ligt volledig aan het feit dat je in een netwerk zit en dat msn een zeer slecht ondersteuning van NAT heeft. Even verduidelijken: als je een bestand wil verzenden, wordt er een poort geopend op de pc langswaar de ontvanger het bestand kan downloaden. Door het feit dat je via 1 centrale computer en dat er meerdere computers in het netwerk hangen, weet msn van de ontvanger niet met welke pc een connectie te maken.

  Als je met een router zit is dat eenvoudig op te lossen door de pc in de DMZ te plaatsen of door de nodige poorten te mappen naar 1 bepaalde pc. Dan is het ook enkel mogelijk vanop 1 pc te verzenden.

  Deze vraag hoort eigenlijk meer in het onderwerp netwerken, het heeft dus niets met firewalls of subnetten te maken, maar wel met nat en poorten.
 • Dat verhaal gaat ook niet helemaal op, omdat als ik gewoon 1 PC met internet verbind en het bovenstaande uitvoer, ik hetzelfde probleem heb.
 • Als je met één pc rechtstreeks op het internet zit, dan moet het wel werken. Je moet dan wel de nodige instellingen in je firewall wijzigen.
 • Nou, het werkt dus niet; ook niet als ik mijn firewall uitzet.
  Wat ik al eerder zei: het komt volgens chello doordat je in het zelfde subnetmask zit.
  Volgens mij onzin, maarja het werkt gewoon niet.
 • Dat is inderdaad pure flauwekul. Alle pc's in mijn netwerk zitten ook in dezelfde subnet en daar kan ik wel bestanden mee uitwisselen.

  Het ligt misschien aan de provider zelf, zij kunnen die poorten blokkeren.
 • Nouja, daarom.
  Dat blokkeren van poorten dacht ik in het begin ook, maar waarom kan dan een kennis 20 straten verderop wel verzenden en ontvangen. :lol:
 • Dan weet ik het ook niet meer.
 • En volgens mij weten ze het bij chello ook niet en verzinnen ze maar wat.
 • ik heb ook een netwerk met gatewat voor het internet, en draai win98 als server, ik kan gewoon bestanden versturen. (heb msn 5.0). Ik heb geen firewall maar wel gewwon de anitvirus op de server runne.

  Chris

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.